Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over grove den

De Grove den heeft als Latijnse naam Pinus sylvestris. Deze soort komt van nature voor in een groot deel van Europa. De boom kenmerkt zich dan vaak door de lange stammen met bovenin het loof. Deze groeiwijze komt vanwege de vele bomen die in grote groepen (bossen) naast elkaar staan. De enige plek waar licht is, is van boven en daar groeien ze naartoe. Als deze boom solitair wordt aangeplant, dan zullen zich van onderaf takken met naalden ontwikkelen. Dit geeft een veel mooier beeld. De Grove den is zeer winterhard, hij is bestand tot temperaturen beneden de -40 graden.

Grove den planten

De beste plek om Grove den te planten is op een zandgrond op een standplaats met voldoende ruimte, zodat de plant zich tot zijn uiteindelijke grootte kan ontwikkelen. In een kleine tuin kan de Grove den niet groeien. Plant hem aan in bosschages of achterin een grote tuin.

Grove den snoeien en onderhouden

De Grove den heeft, net zoals de andere dennensoorten geen specifieke snoei nodig. Mocht er wel snoei nodig zijn, beperk dit dan tot lichte vormsnoei. Snoei geen grote dikke takken uit de boom. Een Grove den verdraagt droge periodes redelijk tot goed, maar let wel op dat nieuwe aanplant de eerste jaren tijdens warme en droge periodes wel extra water krijgen. Het wortelgestel is dan nog niet voldoende ontwikkeld.

Grove den kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende cultivars van de Grove den aangeboden. Zo is er een soort met grijs/blauwe naalden (de Pinus sylvestris ‘Glauca’). Daarnaast is er ook een breedgroeiende Grove den, maar ook de originele Pinus sylvestris hebben we in het assortiment. Let op dat deze soort voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

 

Grove den hebben lange naalden

 

Inspiratie Grove den:

Latijnse naam voor grove den is pinus sylvestris

 

De Grove den is zeer winterhard en ook nog de gehele winter groen. 

Snoeien van een grove den is bijna niet nodig

 

Als een solitair in de tuin is deze plant erg geschikt, dan ontwikkelt de grove den ook vanuit onder naalden.

 

de grove den kan uitgroeien tot een grote en brede boom of struik

 

De Latijnse naam van een Grove den is Pinus sylvestris.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.