Pinus sylvestris 'Glauca' 125/150 - Excellent

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grove den
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 125/150 cm
Beschrijving

Pinus sylvestris 'Glauca' of Grove den - Informatie:
De Pinus sylvestris heeft een groot aantal cultivars, 'Glauca' is er daar ook een van. In de Excellent-serie wordt deze Grove den zorgvuldig gekweekt op zijn vorm. Het is een wintergroene den met een mooie bolvormige tot kegelvormige groeiwijze. Met een hoogte tussen de 5 en 10 m is het een echte accentplant voor de grotere tuin of in het openbaar groen. De naalden zijn grijsgroen en vrij lang. De schors is roodbruin en later grijs. De dennenappels verkleuren van groen naar licht grijs en roodbruin. Geef Pinus sylvestris 'Glauca' een standplaats in de zon of halfschaduw. Elke goed doorlaatbare bodem is geschikt; ook arme grond. Ideale den voor het kustgebied. De Grove den houdt van matig vochtige tot droge grond. Onderbeplanting is niet mogelijk vanwege  de oppervlakkige wortels van de den, die alle voeding en vocht wegnemen.

Gebruik bij het aanplanten eventueel wat tuinturf, want de Grove den houdt van lichtzure grond. Wanneer u over voldoende ruimte beschikt, is snoeien niet nodig. Indien nodig kunt u de breedte beperken om de boom in model houden door het insnoeien van de takken op een eerstvolgende geplaatste zijtak. Snoei zo de uitlopers, die niet in de vorm passen, weg. Doe dit in de periode juni-september bij voorkeur bij bewolkt weer.
De Pinus sylvestris 'Glauca' 125/150 - Excellent | Grove den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.