Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over pinus mugo

Pinus mugo, oftewel de Bergden is een traaggroeiende variant uit de Dennenfamilie. De Pinus mugo is daarom de beste dennensoort om in gangbare tuinen aan te planten. Hij is er in vele varianten en kan daardoor in elke border wel een plek krijgen. De Bergden dankt zijn Nederlandse naam aan de natuurlijke verspreiding in bergachtige gebieden. Ook in de Alpen en andere bergachtige gebieden in Europa komt hij van nature voor.

Pinus mugo planten

De Pinus mugo is er in verschillende cultivars. Zo is er de Pinus mugo ‘Varella’. Deze soort groeit uit tot een bijna perfecte bolvorm en heeft lange naalden. Daarnaast is er bijvoorbeeld de Pinus mugo ‘Wintergold’ met prachtig donkergeel gekleurde naalden, of de Pinus mugo ‘Benjamin’ een nog kleinere cultivar die nog kleiner blijft en een compactere groeiwijze heeft dan de originele soort. Ook de naalden van deze benjamin zijn nog een stuk kleiner. Alle soorten Pinus mugo lenen zich bij uitstek voor aanplant in de Japanse tuin. Vanwege hun vorm en grootte passen ze daar perfect. Zorg voor een goed vocht doorlatende grond. Voeg zo nodig turf toe in het plantgat; De Pinus mugo houdt van een lichtzure grond, het aanbrengen van tuinturf zorgt hiervoor. In grotere borders kan de Pinus mugo heel mooi tot zijn recht komen als deze in groepen wordt aangeplant.

Pinus mugo snoeien en verzorgen

Pinus mugo hoeft niet gesnoeid te worden. Voor het behoud van de karakteristieke vorm van deze tuinplant, is het zelfs aan te raden om niet te snoeien. Laten uitgroeien in de natuurlijke vorm is het beste. Mocht een lichte vormsnoei nodig zijn, snoei dan in het vroege voorjaar en vooral ook niet te ver. Bij de Pinus mugo op stam is het van belang om in de gaten te houden of de kroon niet te groot wordt ten opzichte van de dikte van het stammetje. Mocht dit uit verhouding raken, snoei dan de kroon licht terug en laat deze pas groter worden als de stam groter in omvang geworden is.

Pinus mugo

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.