» Pinus sylvestris

Pinus sylvestris

Product informatie

Nederlandse naam: Grove den
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80-100 cm

Pinus sylvestris of Grove den - Informatie
De Grove Den is de bekende in de bossen groeiende dennensoort. Geef de tuinplant de ruimte omdat het een flinke boom wordt, die eerst kegelvormig groeit en later meer spreidend, zodat de kroon op de kale stam wel op een parasol lijkt. De naalden aan de groen/geel/grijze takken zijn stevig en blauwgroen van kleur. De ovale dennenappels van Pinus sylvestris  zijn grijsgroen. Grove den groeit het best op (lichte) zandgronden, maar alle grondsoorten zijn geschikt. Ze zijn geschikt voor grote tuinen, parken en bossen.

 

Snoei en onderhoud:

De Grove den staat bij voorkeur op een lichte standplaats. Dan krijgt deze boom de mooiste vorm. Omdat deze sterke boom ook zeewind verdraagt is het een prima kustboom. Snoeien is normaliter niet nodig. Maar om de  boom in de vorm te houden die u wenst, kunt u gerust overhangende takken weg snoeien evenals toppen eruit knippen om de hoogte in toom te houden. Dit kan het beste half juni, rond de langste dag; zorg voor goed scherp gereedschap (snoeischaar en of zaag). Snoei niet op een zonnige dag. Soms heeft de bladluis of wolluis zich op de naalden gevestigd. Lieveheersbeestjes kunnen dan een oplossing bieden. Om overlast te vermijden raden we aan deze bomen niet langs parkeerstroken aan te planten.De Pinus sylvestris | Grove den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.