» Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 200 cm stam

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 200 cm stam

Product informatie

Nederlandse naam: Bol-amberboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Geleverde stam hoogte: 200 cm

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' of Bol-amberboom - Informatie
De groeiwijze van deze Amberboom is bolvormig. De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 200 cm op stam heeft een compacte kruin, waardoor hij ook geschikt is voor een kleine tuin. Het blad is handvormig en loopt in het voorjaar een beetje roze uit; in de zomer is het blad van deze tuinplant heldergroen en in de herfst verkleuren de bladeren van geel tot oranje en rood. Opvallend is de parachtige stam die bekleed is met kurklijsten.

 

Standplaats:

De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' voelt zich het beste thuis op een plek in de zon of halfschaduw in een vochthoudende bodem. Op een lichtzure grond zijn de bladverkleuringen het mooist. We raden daarom aan om bij het planten van deze boom tuinturf door de aarde heen te mengen. De Bol-amberboom is lichtgevoelig voor harde wind. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de standplaats.

 

Snoei en onderhoud:

De Bol-amberboom groeit niet snel en hoeft hoogstens om de twee jaar gesnoeid te worden. U kunt de boom wel goed snoeien. Hiermee kunt u de grootte van de uiteindelijke kroon bepalen en eventueel dood hout uit de kroon verwijderen. Het snoeien kan het beste in de periode van november tot februari. Bij vorst raden we de snoei af.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 200 cm stam | Bol-amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.