Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - struik

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Amberboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm
Beschrijving

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - struik of Amberboom in struikvorm

De groeiwijze van Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' is bolvormig. In het voorjaar loopt het jonge, handvormige blad een beetje lichtroze uit. In de zomer is het blad helder groen. In de herfst krijgt de Amberboom een zeer mooie verkleuring van geel tot oranje en rood. De tuinplant is een dwergvorm van de Amberboom. Meestal wordt deze geënt op een hoge stam, waardoor een kleine boom op stam ontstaat. Bij dit exemplaar is de vorm geënt op een extreem korte onderstam. Hierdoor kunt u ook in een border genieten van de bijzondere bladvorm en mooie herfstkleuren van Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'. De struikvorm groeit maar beperkt in de hoogte en wordt hooguit anderhalve meter groot.

 

Standplaats Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' voelt zich het beste thuis op een plek in de zon of halfschaduw. Op een lichtzure grond zijn de bladverkleuringen het mooist. We raden daarom aan om bij het aanplanten van de struik tuinturf door de aarde heen te mengen. De Amberboom is lichtgevoelig voor harde wind. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de standplaats.

 

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' snoeien en onderhouden

Omdat Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' compact en langzaam groeit, is snoei niet noodzakelijk. U kunt de Amberboom wel goed snoeien. Hiermee kunt u de grootte van de tuinplant bepalen en eventueel dood hout verwijderen. Het snoeien kan het beste in de periode van november tot februari. Bij vorst raden we de snoei af.De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - struik | Amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.