U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Liquidambar styraciflua - beveerd | Amberboom | Tuinplantenwinkel.nl

Liquidambar styraciflua - beveerd

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Amberboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/250 cm
Beschrijving

Liquidambar styraciflua of Amberboom - Informatie:
De Liquidambar styraciflua is een Amberboom met diep ingesneden bladeren. Deze tuinplant krijgt zeer mooie kurklijsten op de stam. De geveerde uitvoering van de Liquidambar krijgt al onderaan de stam zijn takken. Het is een geschikte laan- of parkboom, maar is solitair aangeplant in uw tuin een blikvanger. Zijn mooiste tooi bewaart de Amberboom totdat de herfst invalt. De kleuren die de handvormige bladeren dan krijgen, zijn werkelijk prachtig, van geel naar oranjerood. In de winter valt het blad. De leveringshoogte bedraagt 200 tot 250 cm. Volgroeid kan deze boom wel 10 meter worden.

 

Onderhoud en snoei:

Snoeien van de Amberboom is niet nodig, maar de boom verdraagt het eventueel wel. U kunt de stam eventueel wat op knippen, zodat er meer een stam ontstaat. Geef deze tuinplant een standplaats in de zon of halfschaduw, elke goede, niet te droge tuingrond is geschikt, bij voorkeur leemhoudende grond.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Liquidambar styraciflua - beveerd | Amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.