Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 180 cm stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bol-amberboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Beschrijving

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' of Bol-amberboom - Informatie: 

De Liquidambar styraciflua ‘Gum Ball’ is de bolvormige boom van de bekende Liquidambar styraciflua. Het kenmerkende stervormige blad verandert in de herfst van groen naar geel, oranje en rood. De groeiwijze van deze Liquidambar is traag en compact, waardoor deze zeer geschikt is voor de kleinere tuin. De bolvormige groeiwijze ontstaat doordat de ‘Gum Ball’ wordt geënt op een 180 cm hoge stam van de Liquidambar styraciflua. Tijdens de groei van de boom blijft de stamhoogte gelijk, maar zullen de stamdikte en de kroongrootte wel toenemen.

 

Snoei en onderhoud:

Deze Liquidambar heeft de voorkeur voor een beschutte plaats in de zon of halfschaduw. Meng bij het planten van de boom wat tuinturf door de aarde in het plantgat. Zo wordt een zurig milieu gecreëerd, wat de bladverkleuring in de herfst ten goede komt. Door de trage en compacte groeiwijze is snoei niet vaak nodig. De boom laat zich wel prima snoeien, zodat u de gewenste vorm en grootte van de kroon kunt bepalen. Indien u de Liquidambar wilt snoeien, kunt u dit het beste doen in de maanden november t/m februari als er geen vorst is.  

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 180 cm stam | Bol-amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.