Hosta fortunei 'Francee'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hartlelie
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Lila
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Half schaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Hosta fortunei 'Francee' of Hartlelie

De bladeren van Hosta fortunei 'Francee' zijn mooi donkergroen met een witte rand. De bloemen zijn lilablauw van kleur; ze verschijnen in juli-augustus en steken op lange stengels hoog boven de bladeren uit. Hartlelie is goed te combineren met andere vaste planten in de tuin. Hartlelie verliest zijn bladeren, maar is wel goed winterhard. 

 

Standplaats Hosta fortunei 'Francee'

Hosta fortunei 'Francee' staat graag in de (half)schaduw in een voedselrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem. De tuinplant wordt vaak toegepast onder hogere struiken en bomen, die voor de gewenste schaduw zorgen. 

 

Hosta fortunei 'Francee' snoeien en onderhouden

Als de bloemen uitgebloeid zijn, kunnen de overgebleven (lelijk geworden) bloemstengels weggeknipt worden. In de winter sterft Hosta fortunei 'Francee' af. Het verwelkte blad kan in het vroege voorjaar weggehaald worden, zodat frisse scheuten weer snel kunnen uitgroeien. Hartlelie is d.m.v. scheuren heel gemakkelijk te vermeerderen en verjongen. De Hosta fortunei 'Francee' | Hartlelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.