Cedrus deodara 'Aurea'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Himalayaceder
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen/geel
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm
Beschrijving

Cedrus deodara 'Aurea' of Himalayaceder - Informatie:

Cedrus deodara 'Aurea' groeit in het begin vrij snel, maar later veel langzamer. De Himalayaceder heeft een brede piramidevorm, die later wat meer afplat. Door zijn licht afhangende takken en twijgen is de Aurea een zeer decoratieve boom, die als solitair heel goed tot zijn recht komt. De naalden staan in groepjes bij elkaar aan de jonge twijgen, zijn eerst goudgeel(aurea) en verkleuren later naar groenachtig geel.

 

Standplaats:

Door zijn langzame groei wordt de Cedrus deodara 'Aurea' na vele jaren ongeveer 10 m hoog. De Himalayaceder staat graag licht, maar niet in de volle zon. Zorg voor een licht beschutte standplaats vanwege vorstgevoeligheid van de jonge tuinplant. 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is niet nodig wanneer u de Cedrus deodara 'Aurea' wilt laten uitgroeien tot een boom. Als u wel gaat snoeien, kunt u dat doen met een snoei- of heggenschaar. Snoei nooit terug tot op het kale hout van de tuinplant omdat de Himalayaceder dan niet meer goed uitloopt. Als onderhoudsbemesting kunt u iedere 2 jaar wat turfstrooisel rondom de voet van deze plant/boom aanbrengen.De Cedrus deodara 'Aurea' | Himalayaceder koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.