» Geranium 'Rozanne'

Geranium 'Rozanne'

Product informatie

Nederlandse naam: Ooievaarsbek
Bloeitijd: Mei - Oktober
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Geranium 'Rozanne' of Ooievaarsbek - Informatie:

Geranium 'Rozanne' is een langbloeiende variant van de Geraniums. Deze vaste plant is winterhard. In de volksmond wordt deze tuinplant wel 'Ooievaarsbek' genoemd. Geranium 'Rozanne' bloeit door tot aan de vorst met prachtige, blauw/paarse bloemen. Steeds opnieuw verschijnen er nieuwe bloemen; oude kunt u wegknippen. Snoeien is verder niet nodig. Het is een geschikte borderplant, die makkelijk te combineren is met andere vaste planten. Ooievaarsbek kan ook als bodembedekker dienst doen.

 

Standplaats:

Geranium 'Rozanne' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een niet te droge, maar wel waterdoorlatende, bemeste bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Omdat de tuinplant in een pot wordt geleverd, kunt u deze het hele jaar door aanplanten. De plant zal zich snel ontwikkelen en bloeit al vanaf het eerste jaar.

 

Snoei en onderhoud:

In de zomer dijt Ooievaarsbek flink uit. De ranken kunnen eventueel iets worden teruggesnoeid om de tuinplant in de breedte wat in te dammen. Dit kan in mei of in de zomer gedaan worden. Het resultaat is een iets compactere plant met een even rijke bloei. Naast ‘Rozanne’ is de plant ook bekend onder de namen ‘Jolly Bee’ en ‘Gerwat’. De tuinplant is gemakkelijk te delen en opnieuw uit te planten.De Geranium 'Rozanne' | Ooievaarsbek koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.