Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over treurbeuk

Niet alleen van de treurwilg komen monumentale exemplaren voor, maar ook de Treurbeuk heeft hele mooie exemplaren. Oude bomen zie je meestal in parken of landgoederen staan. De Treurbeuk groeit minder in de hoogte; hij heeft geen doorgaan de stam. De top buigt steeds schuin af. In de breedte daarentegen groeit deze treurbeuk wel hard. Geef een Treurbeuk daarom altijd voldoende ruimte om in de breedte te kunnen groeien. Onderbeplanting rondom deze boom is niet nodig. De takken rijken na een aantal jaar namelijk tot op de grond. De Treurbeuk is er zowel met groen als met rood blad. 

Treurbeuk snoeien en verzorgen

De Treurbeuk heeft nagenoeg geen verzorging nodig. De vorm komt het beste tot uiting, als hij op zijn natuurlijke manier kan uitgroeien. Zoals hierboven al beschreven, is er voldoende ruimte in de breedte nodig. Daar dient bij de keuze voor deze boom wel rekening mee gehouden te worden. Mocht er toch snoei nodig zijn, dan verdraagt een Treurbeuk dit prima. Als er een grote snoeibeurt nodig is, dan is het aan te raden om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de karakteristieke vorm van de boom behouden blijft. 

Treurbeuk planten

Bij de Treurbeuk is het aan te raden om tijdens het zetten aanplantgrond te gebruiken. Hierin zit een stof die ervoor zorgt dat de wortels van de boom een goede start krijgen. Dit werkt bij elke plant, maar bij beuken heeft dit het meeste effect.

Treurbeuk

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.