Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over treurbeuk

Een opvallende en afwijkende variant van de Fagus sylvatica is de treurvorm. De Nederlandse naam hiervan is Treurbeuk. De takken hebben een grillige / golvende groeiwijze. Oude bomen zie je meestal in parken of landgoederen staan.

Treurbeuk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden twee varianten van de Treurbeuk aangeboden. De Fagus sylvatica 'Purple Fountain' met zijn rood gekleurde bladeren. Daarnaast is er een variant met groen blad, dat is de Fagus sylvatica 'Pendula'. Tijdens het aanplanten van beukenbomen, raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken in het plantgat. Dit geeft een boost aan de ontwikkeling van de wortels in de eerste jaren. Dit werkt bij alle bomen en planten, maar bij Beuken heeft dit het meeste effect.

 

Wordt de Treurbeuk een grote boom?

Ja, de Treurbeuk kan uitgroeien tot een grote boom. Het is met zijn grillige vertakking zelfs een imposante verschijning. De groeiwijze is voornamelijk in de breedte, maar de Treurbeuk krijgt ook takken die meer in de hoogte groeien. Daardoor groeit de kroon ook in de hoogte langzaam verder. Aan de gesteltakken komen dunne afhangende twijgen, die uiteindelijk tot aan de grond kunnen rijken. Het beste komt deze Treurbeuk tot zijn recht als solitaire boom in een grote ruimte waar hij vrijuit kan groeien.

Treurbeuk snoeien en verzorgen

De Treurbeuk heeft nagenoeg geen verzorging nodig. De vorm komt het beste tot uiting, als hij op zijn natuurlijke manier kan uitgroeien. Zoals hierboven al beschreven, is er voldoende ruimte in de breedte nodig. Daar dient bij de keuze voor deze boom wel rekening mee gehouden te worden. Mocht er toch snoei nodig zijn, dan verdraagt een Treurbeuk dit prima. Als er een grote snoeibeurt nodig is, dan is het aan te raden om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de karakteristieke vorm van de boom behouden blijft.

 

treurbeuk kan een erg grote, hoge en oude boom worden

 

Inspiratie Treurbeuk:

treurbeuk met rood of groen blad is online te koop bij tuinplantenwinkel

 

Een Treurbeuk komt het beste tot zijn recht in een grote tuin, dit omdat het een boom is die groot uitgroeit. 

 

zorg er voor dat de boom voldoende ruimte krijgt in uw tuin

 

Het snoeien van een treurbeuk kan prima, zorg er wel voor dat de boom zijn vorm behoud. Maar de boom komt het beste tot zijn recht met zijn natuurlijke groei.

 

een treurbeuk is niet wintergroen en verliest dus zijn blad in de winter.

 

De Treurbeuk staat het liefst op een zonnige of halfschaduw standplaats. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.