Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over treursierkers

Waar we bij de vruchtdragende kersenbomen vaak treuren als de vogels de nog bijna groene kersen alweer weghalen, zodat er nog altijd geen kers uit eigen tuin op de taart te zetten is, tovert de prachtige bloesem van de Treursierkers juist een lach op je gezicht!

Treursierkers op stam

De meeste varianten van de Prunus serrulata 'Kiku-Shidare-Zakura' worden op stam gekweekt. Dit betekent een stam van zo'n 2 meter met daarboven de kroon van de boom. Die bestaat bij de Treurkers uit vertakkingen die horizontaal of zelfs naar beneden gericht uit de stam groeien. De boom wordt nagenoeg niet hoger, maar vooral breder van vorm. In het voorjaar trakteert deze sierkers op een massa van roze bloemen die overal op de takken verschijnen. Daarnaast is er ook een variant van deze sierkers met doorgaan de stam, met  de horizontale / afhangende vertakkingen vanaf onderaan de stam. Wanneer er een prieelboom in een Japanse tuin gewenst is, dan zou deze Treursierkers daar een perfecte optie voor kunnen zijn. In de herfst verkleurt het blad van de Prunus serrulata 'Kiku-Shidare-Zakura' mooi af. Het gaat van groen, via oranje, naar soms knalrood. 

Treursierkers aanplanten

Voor het aanplanten van de Treursierkers graaft u een royaal gat dat zeker 1,5 keer zo groot en diep is als de kluit van de boom. Zo komen de wortels in losse grond te staan en kunnen ze zich goed ontwikkelen. Om de ontwikkeling van de wortels een boost te geven, kunt u een zak aanplantgrond mengen met de aarde in het plantgat. Vul het plantgat op met aarde in uw tuin en vermeng dit eventueel nog met wat overgebleven aanplantgrond. Plaats tenslotte een boompaal en band langs de boom. Deze boompaal geeft de Treursierkers houvast tijdens harde wind. 

Treursierkers

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.