Hydrangea anomala petiolaris

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Klimhortensia
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm
Beschrijving

Hydrangea anomala petiolaris of Klimhortensia

Hydrangea anomala petiolaris is een schitterende klimplant met witte bloemen in mei-juni. Het is de enige klimmende versie van de hortensia, alhoewel ook Schizophragma nauw verwant is aan deze plant. Dat het familie is van de hortensia is niet direct te zien. Daarvoor moet u eerst de bloemen zien. Deze bestaan uit een krans van witgroene schutbladeren. Het hart van de bloemschermen is opgebouwd uit tientallen, kleine, witte knopjes die na de bloei afvallen. De schutbladeren blijven aan de tuinplant tot in de winter en zorgen voor een leuk wintersilhouet. In de winter verliest deze klimplant zijn blad. Wat overblijft zijn de bijzonder fraaie, afschilferende twijgen. De klimhortensia is zelfhechtend zoals klimop.

 

Standplaats Hydrangea anomala petiolaris

Het best voelt Hydrangea anomala petiolaris zich thuis op een plaats in de halfschaduw. Zet hem op een vochtige, maar goed ontwaterende grond. Voeg bij het planten eventueel wat aanplantgrond toe aan de aarde in het plantgat. Erg snel groeit deze tuinplant niet, maar hij kan gemakkelijk tot een hoogte reiken van ongeveer 3 à 4 meter.

 

Hydrangea anomala petiolaris snoeien en onderhouden

Om de groei van Klimhortensia wat in toom te houden, mag de tuinplant gesnoeid worden. Doe dit in maart/april; knip dan de oudste takken van Hydrangea anomala petiolaris af. Let op dat deze klimplant zich niet aan het houtwerk van uw huis gaan hechten; dat laat namelijk vervelende sporen na.De Hydrangea anomala petiolaris | Klimhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.