Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Klimhortensia
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm
Productcode: 06-155
Beschrijving

Hydrangea anomala petiolaris of Klimhortensia

Hydrangea anomala petiolaris is een schitterende klimplant met witte bloemen in mei-juni. Het is de enige klimmende versie van de hortensia, alhoewel ook Schizophragma nauw verwant is aan deze plant. Dat het familie is van de hortensia is niet direct te zien. Daarvoor moet u eerst de bloemen zien. Deze bestaan uit een krans van witgroene schutbladeren. Het hart van de bloemschermen is opgebouwd uit tientallen, kleine, witte knopjes die na de bloei afvallen. De schutbladeren blijven aan de tuinplant tot in de winter en zorgen voor een leuk wintersilhouet. In de winter verliest deze klimplant zijn blad. Wat overblijft zijn de bijzonder fraaie, afschilferende twijgen. De klimhortensia is zelfhechtend zoals klimop.

 

Standplaats Hydrangea anomala petiolaris

Het best voelt Hydrangea anomala petiolaris zich thuis op een plaats in de halfschaduw. Zet hem op een vochtige, maar goed ontwaterende grond. Voeg bij het planten eventueel wat aanplantgrond toe aan de aarde in het plantgat. Erg snel groeit deze tuinplant niet, maar hij kan gemakkelijk tot een hoogte reiken van ongeveer 3 à 4 meter.

 

Hydrangea anomala petiolaris snoeien en onderhouden

Om de groei van Klimhortensia wat in toom te houden, mag de tuinplant gesnoeid worden. Doe dit in maart/april; knip dan de oudste takken van Hydrangea anomala petiolaris af. Let op dat deze klimplant zich niet aan het houtwerk van uw huis gaan hechten; dat laat namelijk vervelende sporen na.Waarom Hydrangea anomala petiolaris kopen of Klimhortensia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Klimhortensia bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Hydrangea anomala petiolaris aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Klimhortensia en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Hydrangea anomala petiolaris is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Hydrangea anomala petiolaris op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Klimhortensia dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Hydrangea anomala petiolaris, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.