» Lei-Peer 'Doyenne du Comice' - Scherm

Lei-Peer 'Doyenne du Comice' - Scherm

Product informatie

Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Conference, Williams
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm
Totale hoogte leiboom: 230 cm
Product-serie: Scherm-serie

Lei-Pyrus communis 'Doyenne du Comice' of Lei-Peer - Informatie:

Met deze boom plukt u uw eigen Doyenne du Comice peren. De Lei-peer is ideaal om tegen een muur of schutting te plaatsen maar kan ook als een haagelement worden ingezet. Omdat de boom smal blijft, neemt hij bijna geen ruimte in.

Lei-Pyrus communis 'Doyenne du Comice' is een karakteristieke fruitboom met glanzend, diepgroen blad in de zomer. In het voorjaar bloeit deze perenboom met witte bloesem. Als de bestuiving goed is geweest, zullen zich na de bloei peren vormen.

De leischermen van Tuinplantenwinkel.nl zijn leibomen met een groot scherm op een korte stamhoogte. Ze zijn daardoor ideaal om meer privacy te creëren of om een muur of schutting te camoufleren. De schermen meten 120 x 180 centimeter. De stamhoogte vindt u terug onder de specificaties. U kunt meerdere leischermen naast elkaar planten en de rekken met elkaar koppelen. De schermen van deze Lei-Peer kunt u ook verlengen in de hoogte door parallel extra bamboestokken aan te binden.

 

Standplaats:

Een lekkere peer rijpt het beste in de zon. Dat is dan ook waar de Lei-peer naar verlangt: een plek onder de zon; het liefst zo veel mogelijk. De peren zijn plukrijp in september of oktober. Doyenne de Comice is een perenras met vrij grote, sappige peren en hebben een zoete smaak. Het ras is zelfbestuivend maar draagt nog beter met een 'Conference' peer in de nabijheid.

 

Snoei en onderhoud:

Om de vorm van de Lei-peer te behouden is het belangrijk om deze boom te snoeien. Het snoeien van een peer wordt meestal in de zomer(zomersnoei) en of winter(wintersnoei) gedaan. De in het rek aangebonden takken laat u intact. De zijscheuten mogen kort teruggesnoeid worden. In de zomer kunt u de lange scheuten al flink inkorten. In de winter kunt u een teveel aan scheuten compleet wegsnoeien zodat de fruitboom 'luchtig' vertakt blijft. Kruisende takken of takken die te dicht opeen staan, snoeit u dan weg. Dit bevordert de gezondheid van de boom en zorgt er in de zomer voor, dat overal genoeg zon komt om het fruit goed te laten rijpen. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Peer  klik hier!De Lei-Peer 'Doyenne du Comice' - Scherm | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.