» Lei-Peer 'Gieser Wildeman' - Scherm

Lei-Peer 'Gieser Wildeman' - Scherm

Product informatie

Nederlandse naam: Stoofpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm
Totale hoogte leiboom: 230 cm
Product-serie: Scherm-serie

Lei-Pyrus communis 'Gieser Wildeman' of Lei-Peer - Informatie:

Met stoofperen maakt u de lekkerste gerechten. Van een heerlijk dessert tot een heerlijk bijgerecht van stoofperen in rode wijnsaus. En met deze Lei-Peer plukt u de stoofperen van eigen boom! Lei-Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een van de meest bekende stoofperen. Het is een zelfbestuiver en heeft dus geen ander perenras nodig voor een goede vruchtdracht. 

Niet alleen de vrucht maar ook het blad is een reden om te kiezen voor deze perenboom. Het blad is namelijk grijs behaard. Vooral in het voorjaar is de grijsgroene bladkleur opvallend. De witte bloesem verschijnt tegelijkertijd met het eerste blad in april of mei.

De Lei-Peer is erg compact en heeft weinig ruimte nodig door de smalle vorm. Door te snoeien houdt u deze boom in vorm (zie kopje snoei en onderhoud).

De Leischermen van Tuinplantenwinkel.nl zijn leibomen met een groot scherm op een korte stamhoogte. Ze zijn daardoor ideaal om meer privacy te creëren of om een muur of schutting te camoufleren. De schermen meten 120 x 180 centimeter. De stamhoogte vindt u terug onder de specificaties. U kunt meerdere leischermen naast elkaar planten en de rekken met elkaar koppelen. De schermen van deze Lei-Peer kunt u ook verlengen in de hoogte door parallel extra bamboestokken aan te binden.

 

Standplaats:

Een lekkere peer rijpt het beste in de zon. Dat is dan ook waar Lei-Peer 'Gieser Wildeman' naar verlangt: een plek onder de zon; het liefst zo veel mogelijk. De peren zijn plukrijp in september of oktober. Gieser Wildeman is een stoofpeer met kleine peren, die zeer geschikt zijn om te stoven. Het ras is zelfbestuivend en heeft geen ander perenras nodig voor een goede vruchtdracht.

 

Snoei en onderhoud:

Om de vorm van de Lei-Peer te behouden is het belangrijk om deze boom te snoeien. Het snoeien van een peer wordt meestal in de zomer(zomersnoei) en of winter(wintersnoei) gedaan. De in het rek aangebonden takken laat u intact. De zijscheuten mogen kort teruggesnoeid worden. In de zomer kunt u de lange scheuten al flink inkorten. In de winter kunt u een teveel aan scheuten compleet wegsnoeien, zodat de Lei-Peer 'Gieser Wildeman' luchtig vertakt blijft. Kruisende takken of takken die te dicht opeen staan, snoeit u dan weg. Dit bevordert de gezondheid van de boom en zorgt er in de zomer voor dat overal genoeg zon komt om het fruit goed te laten rijpen. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Peer klik hier!De Lei-Peer 'Gieser Wildeman' - Scherm | Stoofpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.