U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Haagbeuk - Scherm | Haagbeuk | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Haagbeuk - Scherm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Haagbeuk
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel/bruin (onopvallend)
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 50 cm.
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm.
Totale hoogte leiboom: 230 cm.
Product-serie: Scherm-serie
Beschrijving

Lei-Carpinus betulus of Lei-Haagbeuk - Informatie:
De Lei-Carpinus betulus of Lei-haagbeuk is een klassieker onder de leibomen. De boom vertakt rijk en zorgt daarmee snel voor een dicht geheel. Het blad verschijnt al vroeg in mei en valt gemiddeld aan het einde van oktober van de boom. Het blad verkleurt voordat het valt geel-bruin. Bij een enkeling blijft het blad in de winter bruin aan de boom hangen. Verwar deze boom niet met de gewone beuk, welke het bruingekleurde blad als haag wel blijft houden in de winter. De fijne takstructuur geeft ook in de winter nog beschutting.

Deze Lei-scherm uitvoering kan worden gebruikt om kamers in uw tuin te creëeren, een muur of schutting te camoufleren of juist om het zicht af te blokken vanaf de straatzijde. De boom heeft een korte stam van 50 centimeter met daarboven een scherm van 120 x 180 centimeter. Het frame kan worden vergroot door parallel extra bamboestokken aan te binden. U kunt de kluit van de boom tegen de schutting aan plaatsen maar bij voorkeur plaatst u de stam op een afstand van minimaal 40 à 50 centimeter of meer.

Snoei en onderhoud:
Een leischerm dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. Deze lei-haagbeuk wordt het beste gesnoeid in de periode rond eind juni, begin juli. U kunt de lei-haagbeuk scheren met een heggenschaar. Snoei daarbij langs het scherm af zodat de hoofdtakken in tact blijven. De boom zal het snoeien opnieuw uitlopen en een dichter netwerk van takken vormen. Op die manier krijgt de lei-haagbeuk een steeds dichtere structuur. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof zoals culterra.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Haagbeuk klik hier!De Lei-Haagbeuk - Scherm | Haagbeuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.