» Lei-Parrotia - Scherm

Lei-Parrotia - Scherm

Product informatie

Nederlandse naam: Perzisch ijzerhout - Vlamboom
Bloeitijd: Februari
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 50 cm.
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm.
Totale hoogte leiboom: 230 cm.
Product-serie: Scherm-serie
Vruchtdragend: Nee

Lei-Parrotia persica of Lei-Vlamboom - Informatie:
De Parrotia persica dankt zijn Nederlandse naam aan zijn opvallende herfstverkleuring. Al vanaf de zomer krijgen een aantal bladeren een brons-rode blos. In het najaar verkleurt het blad van diepgele tot oranjerode tinten afhankelijk van de standplaats en het weer. Deze lei-vlamboom groeit goed dicht en daardoor geschikt voor privacy doeleinden. Het blad heeft wat weg van een gewone beuk maar is meer leerachtig. De Lei-Parrotia persica is niet gevoelig voor ziekten. In de late winter verschijnen er soms roodgekleuren bloemetjes op de kale takken. Bij zonnig weer vallen deze meer op en is de gelijkenis te zien met de toverhazelaar. Zowel de vlamboom als de toverhazelaar behoren namelijk tot dezelfde familie. 

Deze Lei-scherm uitvoering kan worden gebruikt om kamers in uw tuin te creëeren, een muur of schutting te camoufleren of juist om het zicht af te blokken vanaf de straatzijde. De boom heeft een korte stam van 50 centimeter met daarboven een scherm van 120 x 180 centimeter. Het frame kan worden vergroot door parallel extra bamboestokken aan te binden. U kunt de kluit van de boom tegen de schutting aan plaatsen maar bij voorkeur plaatst u de stam op een afstand van minimaal 40 à 50 centimeter of meer.

Snoei en onderhoud:
Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. Deze lei-parrotia wordt het beste gesnoeid in de zomer (eind juni/begin juli) of in de winter. U kunt de lei-parrotia snoeien met een snoeischaar of tang maar ook met een heggenschaar. Snoei daarbij langs het scherm af waarbij u kleine delen van de jongste scheuten laat staan. Op den duur ontstaat een steeds dichter netwerk van takken en groeit de leiboom goed dicht. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Parrotia klik hier!De Lei-Parrotia - Scherm | Perzisch ijzerhout - Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.