Elaeagnus ebbingei - In rek 070x120 cm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Olijfwilg
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm
Door ons geleverde hoogte: 120 cm
Afmetingen rek (b x h): 70 x 120 cm
Beschrijving

Elaeagnus ebbingei - In rek 070x120 cm of Olijfwilg - Informatie:

Deze variant van de Elaeagnus ebbingei is een ideale oplossing als u op een natuurlijke wijze een lage afscheiding in de tuin wilt aanbrengen. Voordeel van deze Elaeagnus ebbingei is dat het een wintergroene tuinplant is en dat snoei goed verdragen wordt. Zijn groengrijze blad geeft de hoek waar deze tuinplant wordt aangeplant een enigszins mediterrane uitstraling. De Nederlandse naam Olijfwilg is in ieder geval niet gekozen, omdat de Elaeagnus ebbingei familie van deze twee soorten is. Het is eerder de zilvergrijze uitstraling die in de richting van de olijf dan wel de wilg doet denken. Laat in de zomer komen er kleine witte bloemen aan de Olijfwilg. Bijkomend voordeel is dat deze heerlijk geuren. 

 

Standplaats:

Elaeagnus ebbingei is een veel geziene tuinplant in de kuststreken. Dit komt omdat deze tuinplant bestand is tegen het zoute klimaat daar. Waar de meeste wintergroene tuinplanten bij voorkeur in de halfschaduw of schaduw staan, kan de Olijfwilg ook prima op een plaats in de zon uit de voeten. 

 

Snoei en onderhoud:

Elaeagnus ebbingei is goed te snoeien en winterhard. Snoei  de Olijfwilg in juni/juli met een scherpe heggenschaar in de gewenste vorm en eventueel nog een keer in september, zodat de tuinplant weer compact en strak de winter in gaat. Door te snoeien zal de bloei wel minder zijn.

 

Let op!

Bij een bestelling van 3-5 stuks of meer van dit product, kan het zijn dat de aangegeven levertijd overschreden wordt. Dit omdat het een importproduct betreft. Mocht dit gebeuren, dan laten we het u weten. De Elaeagnus ebbingei - In rek 070x120 cm | Olijfwilg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.