Elaeagnus ebbingei - In rek 110x160 cm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Olijfwilg in rek
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Wit (onopvallend)
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 46 cm
Door ons geleverde hoogte: 160 cm
Afmetingen rek (b x h): 110 x 160 cm
Beschrijving

Elaeagnus ebbingei of Olijfwilg in rek 110x160 cm - Informatie:

Elaeagnus ebbingei is een kant-en-klare haagoplossing. De struik is aangebonden in een rek van 110 x 160 centimeter (breedte x hoogte). Het volledige rek is gevuld en geeft snel resultaat. Deze tuinplant kan worden gebruikt voor een middelhoge haag, als ruimtelijk element in de tuin of ter camouflage van een muur.

In het Nederlands wordt deze plant Olijfwilg genoemd. Dat heeft te maken met het blad van deze tuinplant, dat groen is aan de bovenzijde en zilvergrijs aan de onderzijde. Het blad heeft wat kleur betreft wat weg van een olijfboom; het blad is echter een stuk groter. Olijwilg is wintergroen en geeft dus het gehele jaar door een gesloten aanblik. In het najaar verschijnen er onder de bladeren kleine, witte bloemen die heerlijk geuren.

Elaeagnus ebbingei wordt geleid over een rek. De rekken zijn gemaakt van stevig hout. De rekken dienen puur om de takken van de struik te dwingen een houding aan te nemen. Als de tuinplant is uitgegroeid, is het rek niet meer nodig en blijft de plant op zichzelf staan.

 

Standplaats:

Een Olijfwilg voelt zich het beste thuis in de zon of halfschaduw maar kan ook worden toegepast in de schaduw, mits niet onder grote bomen. Olijfwilgen zijn van oorsprong mediterrane planten maar goed winterhard. Door zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) kan de plant vorstschade oplopen. We raden daarom af om deze plant te gebruiken als haag in het buitengebied. In een wijk of stad is de haag echter prima toepasbaar; ook in een pot of kuip op het terras. Geef in dat geval wel tijdig voeding en water. Aan de kust voelt deze plant zich prima thuis. Hij is goed bestand tegen de zilte lucht.

 

Snoei en onderhoud:

Om Elaeagnus ebbingei in de goede  vorm te houden, raden we aan hem minimaal een keer per jaar te snoeien. Dit kan het beste in de periode eind juni/begin juli. Breng de haag met een heggenschaar in de gewenste vorm. U kunt de Olijfwilg eventueel een twee keer snoeien in september.

 

Let op!

Bij een bestelling van 3-5 stuks of meer van dit product, kan het zijn dat de aangegeven levertijd overschreden wordt. Dit omdat het een importproduct betreft. Mocht dit gebeuren, dan laten we het u weten. 

 De Elaeagnus ebbingei - In rek 110x160 cm | Olijfwilg in rek koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.