Informatie over leibomen per serie

Tegenwoordig is privacy de voornaamste reden om leibomen aan te planten. Het aanbod boomsoorten dat gebruikt wordt om te leiden, is enorm toegenomen. Bij Tuinplantenwinkel vindt u een breed assortiment. Voor elk doel is er genoeg keuze in soorten leibomen. Onze leibomen produceren wij zelf. De bomen worden met de hand aangebonden in onze eigenhandig geproduceerde rekken. Voor dit specialistische werk putten we uit meer dan 30 jaar ervaring.

 

Een leiboom bestaat grofweg uit een stam en een scherm. De stamhoogte en schermgrootte is niet altijd dezelfde. We bieden bij Tuinplantenwinkel.nl de leibomen online aan in aantal maatvoeringen of series:

 

De basis wordt gevormd door de Basic-serie. Dit zijn leibomen met een stevig 6-laags rek van 180 cm breed. Het zijn veelgebruikte boomsoorten van de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Er zijn bladverliezende en groenblijvende opties verkrijgbaar, allemaal met een vaste hoogtemaat.

 

De leibomen uit de Classic-serie zijn al jaren een vaste waarde op het planten- en bomencentrum. Het zijn leibomen met een 7-laags rek van 200 cm breed. Door het grote oppervlak van het rek heeft een leiboom uit deze serie uw ruimtes snel gevuld. Classic-leibomen zijn verkrijgbaar in vele boomsoorten. Er zijn bladverliezende en groenblijvende opties. Deze bieden we aan in verschillende hoogtematen. Zowel de Basic-leibomen als de Classic-leibomen zijn gemakkelijk in serie te schakelen. Dit resulteert in een zeer professionele uitstraling.

 

Let op: De leibomen uit de Basic-, Classic- en de hieronder beschreven 120- en 150-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Vergelijking rekgrootte basic-leibomen tuinplantenwinkel.nl
 

 

Naast de Basic- en Classic-serie bieden we op Tuinplantenwinkel.nl nog een aantal andere leibomen aan. Bij deze leibomen wijkt de vorm en afmeting van het frame af van de leibomen uit de Basic- en Classic-serie. Deze leibomen hebben we eveneens gebundeld in series:

 

120-serie

Bomen in de 120-serie zijn over het algemeen groenblijvende leibomen met een houten frame in plaats van bamboe. Het frame heeft een afmeting van 120 x 120 centimeter. De takken van deze leibomen zijn op een andere manier geleid dan hun broertjes uit de Basic-, Classic- en de hierna benoemde Small-serie. Bijna alle takken van de boom zijn uitgewaaierd over het frame. Dit is gedaan omdat deze boomsoorten over het algemeen wat trager groeien en zo toch snel een dicht scherm vormen.

De leibomen in de 120-serie zijn vaak in zowel halfstam als hoogstam formaat te koop. Denk aan stamhoogtes variërend tussen 100 en 200 centimeter. De exacte stamhoogtes verschillen per boomsoort.

 

Rekgrootte leibomen uit de 120-serie ban tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een leiboom uit de 120-serie.

 

150-serie

De 150-serie is het grotere broertje van de 120-serie: Een stevig houten latwerk frame, waaraan veel takken aangebonden zijn. Net zoals in de 120-serie zijn deze bomen groenblijvend. De rekken van een leiboom uit de 150-serie meten 150 x 150 centimeter (bxh). De stamhoogte vindt u terug bij de producten in deze serie.

 

Rekgrootte leibomen uit de 150-serie van tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een leiboom uit de 150-serie.
 

 

Small-serie

In de Small-serie vindt u, zoals de naam al doet vermoeden, kleine leibomen met een kleiner frame van 120 centimeter breed en 90 centimeter hoog. Deze leibomen zijn ideaal voor kleinere afstanden en om lagere objecten mee af te schermen. De stamhoogte ligt rond de 120 centimeter dus in totaal hebben de leibomen uit de Small-serie een hoogte van ongeveer 2 meter.

 

Rekgrootte leibomen uit de Small-serie van tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een leiboom uit de Small-serie.
 

 

Leischermen

In de categorie Leischermen vindt u leibomen met een verticaal scherm. Bij deze schermen zijn de takken niet aangebonden aan horizontale lagen maar uitgewaaierd over een gekanteld frame. Het frame is aangebonden op een hoogte van 50 centimeter. Op die manier ontstaat een scherm welke lijkt op een haag. Deze vorm van leibomen noemen we Leischermen. Het frame heeft een afmeting van 110 x 180 centimeter (bxh). Leischermen zijn ideaal om bijvoorbeeld een lage schuur aan het zicht te onttrekken.

 

Rekgrootte Leischermen van tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een leischerm.
 

 

 

Al onze leibomen produceren wij in eigen beheer of worden door onszelf geselecteerd. We staan daarom garant voor het aangroeien van de online bestelde bomen en gaan alleen voor de beste kwaliteit.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.