» Lavatera olbia 'Rosea'

Lavatera olbia 'Rosea'

Product informatie

Nederlandse naam: Struikmalva
Bloeitijd: Juni -September
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze

Lavatera olbia 'Rosea' of Struikmalva - Informatie:

Als u een ruimte in de tuin heeft, die u wilt vullen met veel bloemen dan is Lavatera olbia 'Rosea' daar een geschikte tuinplant voor. In één seizoen groeit hij uit tot een weelderige bos met mooie, donkerroze bloemen. De bladeren zijn grijsgroen van kleur.  Lavatera olbia 'Rosea' komt in een kleinere tuin het beste tot zijn recht als solitair. In een grote border past Struikmalva perfect achterin. De tuinplant in de winter wel even bescherming tegen de vorst geven.

 

Standplaats:

Lavatera olbia 'Rosea' staat het liefst op een beschutte, zonnige plaats in een humusrijke, vrij droge bodem  met een voorkeur voor een lichte, kalkhoudende grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Knip de tuinplant na de bloei terug tot ongeveer 50 cm boven de grond. Dit zorgt voor een netter beeld in de herfst. Knip hem pas na de winter in maart verder terug. Nu we het toch over de winter hebben... Het enige nadeel dat Struikmalva kent, is zijn beperkte winterhardheid. Tijdens echte vorstperiodes heeft de Lavatera 'Rosea' bescherming nodig. Dit kan door bijvoorbeeld een bladerdek rondom de voet van de plant aan te brengen. Dit geeft de nodige isolatie. Ook kan hiervoor een oude deken gebruikt worden. Kortom; een tuinplant met een weelde aan bloemen in de zomer, maar heeft wat extra aandacht nodig in de winter.

 

Advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 3-5 planten 9x9 cm
C2 (2 liter pot) 3 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

 

Let op!
De pot kan ooit in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkantere pot dan rond. De Lavatera olbia 'Rosea' | Struikmalva koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.