» Rhododendron kh. 'White Throat'

Rhododendron kh. 'White Throat'

Product informatie

Nederlandse naam: Azalea mollis
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm

Rhododendron kh. 'White Throat' of Azalea mollis - Informatie:

Rhododendron 'White Throat' valt onder de Azalea Knaphill of Azalea mollis hybriden. Azalea mollis verliest in de winter zijn blad waardoor de bloemen in het voorjaar des te meer opvallen. Deze tuinplant bloeit in mei-juni met puur witte, grote bloemtrossen. Verwijder de uitgebloeide bloemen, zodat nieuwe knoppen voor het volgende jaar zich beter kunnen vormen. Rhododendron 'White Throat' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, humusrijke, zure bodem. Gebruik daarom tuinturf bij het aanplanten voor het behoud van een zuur bodemmilieu; jaarlijks tuinturf onder de planten aanbrengen en de bladlaag laten liggen zorgt er ook voor dat de bodem verzuurt. De tuinplant is goed winterhard, heeft in de herfst een mooie verkleuring en verliest dan zijn bladeren. Azalea mollis voldoet prima als solitair en wordt ook veel toegepast als vakbeplanting in de border en openbare ruimtes.

 

Rhododendron 'White Throat' is een bladverliezende tuinplant. Deze Azalea mollis bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.De Rhododendron kh. 'White Throat' | Azalea mollis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.