Sidalcea 'Party Girl'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Griekse malva
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Sidalcea 'Party Girl' of Griekse malva

De Nederlandse naam van Sidalcea 'Party Girl' doet vermoeden dat de tuinplant zijn oorsprong vindt in Griekenland. Niets is minder waar.... Het is Noord-Amerika waar de Griekse Malva vandaan komt. Het Griekse in de naam zou hem wel kunnen zitten in de standplaats. Sidalcea 'Party Girl' staat het liefste in de volle zon. Hoe meer zon deze tuinplant krijgt, hoe beter hij het naar zijn zin heeft en hoe meer vlinders hij aantrekt. Griekse Malva wordt zo'n 80 cm hoog en heeft een vrij smalle groeiwijze, lijkend op stokrozen. De karmijnroze bloemen die Sidalcea 'Party Girl' in de zomer geeft, staan aarvormig langs de stengels, die dan ook erg geschikt zijn als snijbloem. Griekse malva is winterhard en bladverliezend.

 

Standplaats Sidalcea 'Party Girl'

Sidalcea 'Party Girl' staat het liefst op een beschutte plaats in de volle zon in een vochtige, waterdoorlatende bodem. Hoe meer zon de tuinplant krijgt, hoe beter hij het naar zijn zin heeft.

 

Sidalcea 'Party Girl' snoeien en onderhouden

Knip na de bloei de bloemstengels van Sidalcea 'Party Girl' weg. De energie van de tuinplant gaat dan niet naar het aanmaken van zaaddozen, maar naar de ontwikkeling van de tuinplant zelf. Verwijder na de winter alle afgestorven delen van de Griekse malva.De Sidalcea 'Party Girl' | Griekse malva koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.