Clematis patens 'Yukikomachi'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit/paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Clematis patens 'Yukikomachi' of Bosrank

Clematis patens 'Yukikomachi' behoort tot de Patens groep. Deze groep clematissen bloeit met de grootste bloemen. Ze bloeien twee keer per jaar. De eerste bloei vindt plaats rond mei-juni met wit-zachtpaarse bloemen en een tweede bloei volgt tussen juli en september.  De tuinplant heeft wel draden of een hekwerk nodig, zodat de windende uitlopers zich daaraan kunnen bevestigen. Enig vlechtwerk van u is daarbij niet overbodig. 


Standplaats Clematis patens 'Yukikomachi'

Clematis patens 'Yukikomachi' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Bij het planten mag de Bosrank tot ongeveer 5 centimeter dieper gezet worden dan de bovenkant van de kluit.

 

Clematis patens 'Yukikomachi' snoeien en onderhouden

Bescherm de wortels van de Bosrank met een oude dakpan of een bodembedekkend tuinplantje tegen hitte of de verwelkingsziekte, die de stengels aan kan tasten; geef water bij droogte. Snoeien hoeft niet maar kan wel, wanneer de tuinplant bijvoorbeeld te groot wordt. Dit kan bij de Clematis patens 'Yukikomachi' het beste na de eerste bloei, omdat de Bosrank bloeit op oud hout.De Clematis patens 'Yukikomachi' | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.