Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Blauwbaard
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue' of Blauwbaard

Caryopteris x clandonenis 'Grand Blue' is een rijkbloeiende halfheester, met paarsblauwe, geurende bloemen van augustus tot oktober en bloeit dus op een moment dat veel andere tuinplanten al lang zijn uitgebloeid. De bloemen zijn in trek bij bijen en vlinders. De tuinplant doet het goed als vakbeplanting in de border. Combineert mooi met Calamintha; geeft een mediterrane sfeer net zoals Lavendel.

 

Standplaats Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue'

Blauwbaard staat graag in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats tegen de koude oostenwind, mede omdat de tuinplant niet geheel winterhard is.

 

Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue' snoeien en onderhouden

Geef bij langdurige droogte extra water en dek bij strenge vorst de tuinplant af met bladeren of een doek. Knip Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue' na de winter tot 25 cm boven de grond terug en geef dan meteen wat organische mest.

 

Caryopteris wordt in het Nederlands ook wel Blauwe Spirea genoemd, vanwege de gelijkenis wat betreft bloemvorm. Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is wat hoogte betreft ook gelijkend en vormt een prima combinatie met deze tuinplant.De Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue' | Blauwbaard koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.