» Cornus alba 'Elegantissima'

Cornus alba 'Elegantissima'

Product informatie

Nederlandse naam: Witte kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Cornus alba 'Elegantissima' of Kornoelje - Informatie:

Cornus alba 'Elegantissima' heeft opvallende, rode takken in de winter, maar bloeit daarvoor van mei-juni met trosjes kleine, witte bloemetjes, die later uitgroeien tot witte bessen, die zeer aantrekkelijk zijn voor vogels. Deze witte kornoelje krijgt in het voorjaar groene bladeren met een onregelmatige, witte rand. Kornoelje is goed winterhard, de bladeren verkleuren in de herfst rood en vallen daarna af. Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw, in een vochtige, goed waterdoorlatende, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.  Cornus alba 'Elegantissima' wordt veel toegepast als randbeplanting langs borders en vijvers. Flink terugsnoeien van de tuinplant meteen na de winter, geeft veel nieuwe, malse scheuten die het mooist afkleuren in de volgende winter. Beperk de snoei tot een deel van de takken, zodat de oudere takken dat jaar nog bessen krijgen.

Cornus alba 'Elegantissima' is een bladverliezende tuinplant. Deze Witte kornoelje bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 200 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.  De Cornus alba 'Elegantissima' | Witte kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.