Cornus alba 'Elegantissima'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Witte kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Cornus alba 'Elegantissima' of Kornoelje

Cornus alba 'Elegantissima' heeft opvallende, rode takken in de winter, maar bloeit daarvoor in mei en juni met trosjes kleine, witte bloemetjes, die later uitgroeien tot witte bessen, die zeer aantrekkelijk zijn voor vogels. De witte Kornoelje krijgt in het voorjaar groene bladeren met een onregelmatige, witte rand. Kornoelje is goed winterhard, de bladeren verkleuren in de herfst rood en vallen daarna af. Cornus alba 'Elegantissima' wordt veel toegepast als randbeplanting langs borders en vijvers. 

 

Standplaats Cornus alba 'Elegantissima'

De tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw, in een vochtige, goed waterdoorlatende, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Cornus alba 'Elegantissima' snoeien en onderhouden

Flink terugsnoeien van Cornus alba 'Elegantissima' meteen na de winter, geeft veel nieuwe, malse scheuten, die het mooist afkleuren in de volgende winter. Beperk de snoei tot een deel van de takken, zodat de oudere takken dat jaar nog bessen krijgen.De Cornus alba 'Elegantissima' | Witte kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.