Menu
Geen producten gevonden

»

Callicarpa bodinieri 'Profusion'

Product informatie

Nederlandse naam: Schoonvrucht
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Callicarpa bodinieri 'Profusion' of Schoonvrucht - Informatie:

Callicarpa bodinieri komt oorspronkelijk uit Zweden en ‘Profusion’ is een Europese cultivar. Deze tuinplant wordt in het Nederlands ‘Schoonvrucht’ genoemd. In juni verschijnen lila schermbloemetjes. In september beginnen de groene bladeren paarsrood te verkleuren en vormen zich trosjes van vrij grote, paarse besjes. Wanneer het verkleurde blad afvalt, vallen de bessen extra op aan de kale takken. De besjes van de Schoonvrucht blijven wel tot in de winter aan de takken; vogels eten ze niet. Deze heester is zelfbestuivend; dat betekent dat één tuinplant al voldoende is, maar wanneer er meer in de tuin staan, worden er wel meer en grotere bessen gevormd door de kruisbestuiving. De takken met de paarse besjes staan decoratief in een vaas en worden ook wel in kerststukjes verwerkt. Callicarpa bodonieri 'Profusion' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende, humusrijke bodem. Voor vormsnoei is het voorjaar de beste periode; knip dan ook oude uitgedroogde takken tot op de grond weg.Callicarpa bodinieri 'Profusion' is een bladverliezende tuinplant. Deze Schoonvrucht bloeit in juni met roze bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.      De Callicarpa bodinieri 'Profusion' | Schoonvrucht koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.