Menu
Geen producten gevonden

» Photinia fraseri 'Red Robin'

Photinia fraseri 'Red Robin'

Product informatie

Nederlandse naam: Glansmispel
Bloeitijd: Mei
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen-rood
Decoratieve vrucht: Nee
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Advies aantal per strekkende meter: 4 planten
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Photinia fraseri 'Red Robin' of Glansmispel - Informatie:

Photinia fraseri 'Red Robin' is een wintergroene struik met mooi, rood uitlopend blad. Photinia is Grieks voor helder of lichtgevend; de nieuwe bladeren kunnen het licht sterk weerkaatsen; dit geeft vooral in de lente met felle zon een letterlijk schitterend effect. Deze tuinplant kan als solitair worden gebruikt, maar ook voor een haag zijn het uitstekende planten. Photinia fraseri 'Red Robin' heeft diepgroen, glanzend blad. De nieuwe scheuten zijn echter rood van kleur. Dit geeft de struik ook zijn herkenbare uiterlijk. In mei/juni krijgt de heester kleine, witte bloemen die later in het seizoen uitgroeien tot blauwe of zwarte bessen.

 

Standplaats:

Photinia fraseri 'Red Robin'  kunt u als solitair in de tuin planten of als een haag aanplanten. Deze kleine, lagere leveringsmaat is het meest geschikt om een (lage) haag aan te planten. De wat grotere planten kunnen meer dienst doen als solitaire plant. Glansmispel staat graag op zure grond, het is zeer aan te raden om bij het aanplanten tuinturf toe te voegen aan het plantgat. Meng de turf onderin het plantgat en naast de plant samen met de aan te vullen grond. 

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
20/30 4 planten 7 planten Ø 17 cm
50/60 4 planten 7 planten Ø 19 cm
60/80 3 planten 7 planten Ø 22 cm
80/100 3 planten 6 planten Ø 26 cm
100/125 3 planten 6 planten Ø 29 cm
125/150 2 planten 5 planten Ø 32 cm
150/175 2 planten 5 planten Ø 34 cm
175/200 2 planten 4 planten Ø 40 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en Onderhoud:

Het beste snoeit u de Glansmispel in juni / juli; dit kunt u met een snoeischaar doen waarbij u wat scheuten terugknipt. Misschien nog wel gemakkelijker is het scheren van de plant of haag met een heggenschaar. En hoe vaker u snoeit, des te vaker de tuinplant uitschiet met nieuwe, vuurrode bladeren! Let wel op dat u niet te laat in het jaar nog snoeit en ook in de winter zelf kunt u beter niet snoeien.

Tijdens de wintermaanden kan de Photinia een deel van het oude blad afstoten om ruimte te maken voor de nieuwe lichting. Geen zorgen dus er komt snel nieuw blad voor terug. De Photinia fraseri 'Red Robin' | Glansmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.