Astilbe chinensis 'Pumila'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pluimspirea
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Astilbe chinensis 'Pumila' of Pluimspirea

Astilbe chinensis 'Pumila' is een vaste plant met mooie, decoratieve, roze bloempluimen, geschikt voor schaduwrijke, vochtige plaatsen. Het is een lagere en compactere variant van de astilbe-familie en daardoor geschikt als vakbeplanting. Maar ook in de border tussen andere vaste planten, in de rotstuin of langs de vijverrand is het een mooie tuinplant, deze word ook wel prachtspirea genoemd. De kleine, roze bloemetjes staan op korte, stijve steeltjes en blijven bij regen en wind fier overeind staan. Vlinders komen Pluimspirea graag bezoeken. De bloemetjes staan ook mooi in een gemengd boeket. Het fijn ingesneden blad van de tuinplant is diep groen van kleur.
 

Standplaats Astilbe chinensis 'Pumila'

Astilbe chinensis 'Pumila' staat het liefst in de schaduw (teveel zon kan de bladeren verbranden) in een humusrijke, vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Astilbe chinensis 'Pumila' snoeien en onderhouden

De bloempluimen van de spirea hebben in de winter nog een decoratieve waarde. Knip in het vroege voorjaar alle afgestorven pluimen en bladeren weg, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.De Astilbe chinensis 'Pumila' | Pluimspirea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.