» Viburnum tinus - XL

Viburnum tinus - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: December - Maart
Bloemkleur: Wit - roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm

Viburnum tinus XL of Sneeuwbal - Informatie:

Viburnum tinus XL is een struik, die lang bloeit; in september verschijnen er schermen met kleine, roze knopjes; vanaf november tot april bloeit Sneeuwbal met schermen van rozewitte bloemetjes, waar vlinders en bijen op af komen. Na de bloei verschijnen er donkere bessen aan de plant. XL wijst op het formaat van deze tuinplant bij aanschaf; voor wie al meteen een wat vollere struik wil. Viburnum tinus is wintergroen en redelijk winterhard, kan solitair, als haag of in een pot op het balkon of terras aangeplant worden. Het is een van oorsprong mediterrane plant:

 

Standplaats:

Zet Sneeuwbal in de zon of halfschaduw op een wat beschutte standplaats, in een licht vochtige, goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond.

 

Snoei en Onderhoud:

Zonder snoei wordt deze tuinplant tamelijk groot. We raden aan om aan het eind van de lente in april een beetje te snoeien; de door de winter beschadigde takken en vormverstorende takken weg  knippen. Wanneer het een haag is snoeit u in de zomer, liefst met een snoeitang, met een heggenschaar knipt u bladeren half door en dat is niet mooi. Wanneer de  Viburnum tinus te groot wordt, kunt u een keer flink snoeien. Dan knipt u de struik tot op 50 cm terug; doe dit dan in maart. Geef wat koemestkorrels om te bemesten na zo'n snoeibeurt en geef water als de Sneeuwbal weer uit gaat lopen; dan herstelt de struik zich sneller. De tuinplant in de winter beschermen tegen de koude oostenwind met ademend materiaal, zoals een oude lap.De Viburnum tinus - XL | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.