Menu
Geen producten gevonden

» Prunus dulcis - laagstam

Prunus dulcis - laagstam

Product informatie

Nederlandse naam: Amandel
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 - 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 40/50 cm

Prunus dulcis - laagstam of Amandelboom - Informatie:

De amandel is ook bekend als de Prunus amygdaloides.

De Prunus dulcis is een winterharde fruitboom; maar wel eentje die extra aandacht verdient. De bloei valt zeer vroeg in het voorjaar. Dan bloeit de boom uitbundig met wit-roze bloemen. De bloemen zijn door de vroege bloei gevoelig voor bevriezing, dus niet elk jaar groeien deze uit tot vruchten. Plant deze boom dus op een beschutte plaats in de tuin waar het niet meer zo snel vriest in het vroege voorjaar. De vruchten blijven vrij klein en de relatief grote amandelpit is eetbaar. De pitten bevatten veel olie en eiwitten. Het vruchtvlees is niet lekker. Deze tuinplant verliest in de winter zijn bladeren. 

 

Standplaats:

De vruchten van de Amandelboom kunnen in ons klimaat alleen volledig rijpen, als de fruitboom op een warm, zonnig en beschut plekje in de tuin staat in een humusrijke, waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Let op dat in het Nederlandse klimaat de krulziekte in de Amandelboom kan komen. Deze ziekte is lastig te bestrijden. Mocht het in de boom komen te zitten, zorg er dan voor dat aangetaste bladeren (het blad gaat krullen, of is misvormd) zo snel mogelijk van de fruitboom verwijderd worden. De boom zal spoedig hierna nieuwe bladeren maken. De aantasting is dan in de meeste gevallen niet meer zichtbaar of zal verminderen. Door de boom op de juiste standplaats aan te planten en voldoende voeding te geven (bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel), blijft de Amandel gezond en is de kans een stuk kleiner dat de boom er last van krijgt. 

De Prunus dulcis groeit niet erg snel; snoei zo weinig mogelijk. Zo nodig in de zomer de jonge scheuten weghalen en eventueel meteen na de oogst wat uitdunnen om een open structuur van de boom te behouden. Strooi dan meteen ook wat organische meststof. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Prunus dulcis - laagstam | Amandel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.