Juglans regia - mini

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Walnoot
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/100 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September - Oktober
Beschrijving

Juglans regia - mini of Walnoot of Notenboom - Informatie: 

Deze miniboom is een kleine uitzondering op het assortiment mini fruitbomen. Ook al verkopen wij deze boom als zijnde een miniboom; dat heeft in dit geval alleen betrekking op het beginformaat. Dit is een jonge notenboom die nog alle kanten op kan gaan en de tijd heeft om de boom uit te laten groeien tot een boom met een flink formaat. Het zal dan ook nog even duren voordat u noten kunt plukken van dit boompje.

 

Standplaats:

Het beste staat de Juglans regia op een open en lichte plaats in een voedselrijke, licht vochtige, waterdoorlatende bodem, die niet te zurig is.  Een notenboom is goed winterhard.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van een notenboom kan maar in een beperkte periode. Doe dit in de herfstperiode wanneer het blad van de notenboom begint te kleuren of net afgevallen is. Op dat moment is de sapstroom van de Juglans regia tot stilstand gekomen. Snoeien in andere periodes, en dan vooral in het vroege voorjaar, kan voor hevige bloedingen zorgen. 

 

LET OP: Het blad zorgt ervoor dat de boom er uit ziet als een echt boompje. Als het blad gevallen is blijft er alleen een tak staan, de stam. Op latere leeftijd zal de boom zich meer gaan vertakken. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Juglans regia - mini | Walnoot koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.