Ficus carica 'Brown Turkey'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vijg
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus - Oktober
Beschrijving

Ficus carica 'Brown Turkey' of Vijg

De vijg is een vrij exotische vrucht die veel wordt geteeld rondom de Middellandse Zee. Ook in Nederland en België vindt deze vrucht zijn weg steeds vaker naar de tuin. Ficus carica 'Brown Turkey' is een selectie die hier goed rijpt. Van alle vijgen is dit de meest populaire soort voor ons klimaat. Ficus carica 'Brown Turkey' geeft vrij grote vruchten met donkerrood vruchtvlees. De smaak is vrij zoet. De bladeren zijn groot en mooi ingesneden. De Vijg heeft geen vaste bloei- en oogstperiode. De vruchten groeien en rijpen door de zomer heen. Hierdoor is er een lange periode dat er rijpe vruchten aan de tuinplant komen.

 

Standplaats Ficus carica 'Brown Turkey'

Zet Ficus carica 'Brown Turkey' op een beschutte, warme, zonnige plek in een licht vochtige, kalkhoudende bodem. Vanwege zijn prachtige blad komt de Vijg mooi tot zijn recht als solitair of in een pot op uw terras of balkon. 

 

Ficus carica 'Brown Turkey' snoeien en onderhouden

Een vijgenboom kan het beste net na de winter / in het vroege voorjaar teruggesnoeid worden. Zorg voor een open structuur van de tuinplant. Het is aan te bevelen om elk jaar wat kalk rondom Ficus carica 'Brown Turkey' te strooien. Bescherm de tuinplant bij strenge vorst met rietmatten of vliesdoek.De Ficus carica 'Brown Turkey' | Vijg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.