U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Cornus florida 'Cherokee Chief' - XL | Amerikaanse kornoelje | Tuinplantenwinkel.nl

Cornus florida 'Cherokee Chief' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Amerikaanse kornoelje
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Cornus florida 'Cherokee Chief' of Amerikaanse kornoelje - Informatie:

Bij Cornus florida 'Cherokee Chief' verschijnen eerst de bloemen en daarna het blad. Daarmee verschilt de soort van de Japanse kornoelje, waarbij de volgorde precies andersom is. De bloemen zijn bij de Amerikaanse kornoelje niet wit, maar diep rozerood. In de winter zijn de dikke bloemknoppen al goed zichtbaar. Het voorjaar lijkt dan al extra dichtbij. Als de knoppen openen verschijnen 4 rozerode schutbladeren met in het midden een groengeel knopje. Eigenlijk is dit knopje de echte bloem maar de roze schutbladeren geven de struik kleur. Na de bloei vormt zich het blad dat in de nazomer sterk afhangt. De struik lijkt daarmee last te hebben van droogte maar schijn bedriegt. Dit is normaal bij deze struik. In het najaar geeft deze heester wederom een show weg; de bladeren kleuren dan van geel tot rood en zelfs diep purper voordat het afvalt. Al met al dus een zeer sierlijke struik die het beste tot zijn recht komt als solitair met wat ruimte om zich heen. Als u op zoek bent naar een bijzondere heester die als accent dient in de tuin dan is deze Cornus zeker de moeite waard. De struik is geen snelle groeier maar groeit gestaag door en kan ongeveer 2 tot 3 meter hoog worden.

 

Standplaats:

De Amerikaanse kornoelje houdt het liefst van een plaats in de zon of halfschaduw. Zorg daarnaast voor een humusrijke en goed doorlatende grond. Voeg bij het planten wat tuinturf toe aan het plantgat. Deze tuinturf kunt u ook kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is niet nodig en komt de van nature prachtige vorm van de struik vaak niet ten goede. Het mag natuurlijk wel. De beste periode hiervoor is net na de bloei of in het najaar. Strooi dan ook wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu.De Cornus florida 'Cherokee Chief' - XL | Amerikaanse kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.