» Clematis armandii - XL

Clematis armandii - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Groenblijvende bosrank
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 400 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 160/180 cm

Clematis armandii of Groenblijvende bosrank - Informatie:
Dit is waarschijnlijk de meest bekende, wintergroene Clematis. De Clematis armandii is een sterke groeier. De ranken kunnen in een jaar tijd meterslang groeien. Het langwerpig blad heeft een donkergroene kleur en hangt vaak in drietallen bijeen. In het vroege voorjaar bloeit deze Groenblijvende bosrank overdadig met witte bloemen. De bloemknoppen van de Clematis armandii hebben aanvankelijk een soms wat roze kleur. De bloemen verspreiden een aangename geur.
Deze extra grote uitvoering heeft al een behoorlijke hoogte. De scheuten grijpen zich vast aan dunne objecten zoals een draad, gaas of een tak. Het blad krult hierbij als het ware om het materiaal heen. Bij het planten is goed om hier rekening mee te houden en de plant te helpen waar nodig.

 

Standplaats:

Vanwege de gevoeligheid van het blad voor strenge vorst kunt u deze Clematis armandii het beste planten in een beschut gedeelte van de tuin. Bescherm daarnaast de voet van de tuinplant tegen direct zonlicht; kies een niet  te zonnige plek. Dit kunt u doen door een dakpan of steen te plaatsen voor de voet of er een groenblijvende struik voor te plaatsen. Deze Clematis armandii doet het goed in humusrijke grond en is heerlijk geurend.

Snoei en Onderhoud:
U hoeft deze Clematis niet te snoeien maar het is wel mogelijk om dit te doen. Vooral wanneer de plant door zijn groeikracht te groot dreigt te worden is het snoeien van deze plant noodzakelijk. U kunt deze bosrank het beste snoeien direct na de bloei of in de zomer. Snoei de scheuten dan netjes terug tot vlak boven een oog of blad. De plant zal vervolgens nieuwe scheuten maken. Snoeien in de late zomer, herfst of winter raden we af omdat de clematis dan waarschijnlijk niet zal bloeien in het voorjaar.

Zoals alle clematis-soorten heeft ook deze soort de neiging om onderin vrij kaal te blijven. U kunt de nieuwe scheuten daarom voorzichtig ombuigen naar beneden zodat u ook hier wat meer blad en bloemen krijgt. Het oude blad kunt u altijd weghalen.De Clematis armandii - XL | Groenblijvende bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.