Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over clematis armandii

De meeste en bekendste soorten clematis zijn bladverliezend maar de Clematis armandii soorten zijn wel groenblijvend. De bloemkleuren van de groenblijvende bosranken zijn wat zachter en minder kleurrijk dan de andere bladverliezende telgen, maar dat doet totaal geen afbreuk aan deze groenblijvende klimplant. De bloemkleuren wisselen van wit tot zachtroze. 

Clematis armandii kopen en planten

Alle Clematis armandii worden geleverd in pot. Clematis planten uit pot kunjaarrond geplant worden. Plant deze klimmende tuinplant op een beschutte plaats, zowel in de zon als in de halfschaduw doet deze plant het prima. Het is wel belangrijk om de voet van de plant tegen direct zonlicht te beschermen. Deze klimplant heeft ondersteuning nodig bij het klimmen want deze heeft geen hechtwortels. Maak een ruim plantgat en meng hier voldoende potgrond doorheen. De kluit moet bij het planten goed vochtig zijn voor een goede start in uw tuin.

Clematis armandii verzorgen

Het snoeien van deze klimmer is niet noodzakelijk, maar mocht het toch nodig zijn, knip de scheuten dan net boven een blad af. Het snoeien kan het beste na de bloei gebeuren. U kunt de jonge scheuten richting de juiste plaats vlechten; slinger de twijgen door een gaaswerk of om een draad omhoog. De plant is licht vorstgevoelig. Bij strenge vorst (kouder dan -10 graden Celsius) raden we daarom aan de voet van de plant te beschermen. Een beschutte standplaats uit de wind vindt deze klimplant het meest aangenaam. 

Clematis armandii

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.