Informatie over clematis armandii

De meeste en bekendste soorten clematis zijn bladverliezend maar de Clematis armandii soorten zijn wel groenblijvend. De bloemkleuren van de groenblijvende bosranken zijn wat zachter en minder kleurrijk dan de andere bladverliezende telgen, maar dat doet totaal geen afbreuk aan deze groenblijvende klimplant. De bloemkleuren wisselen van wit tot zachtroze. 

 

Clematis armandii, de groenblijvende clematis kopen en planten

Alle Clematis armandii worden geleverd in pot. Clematis planten uit pot kunnen jaarrond geplant worden. Plant deze klimmende tuinplant op een beschutte plaats, zowel in de zon als in de halfschaduw doet deze plant het prima en de bloeiperiode maart is mooi om het voorjaar mee te starten. Het is wel belangrijk om deze mooie plant op de voet van de plant tegen direct zonlicht te beschermen. Deze klimplant heeft ondersteuning nodig bij het klimmen want deze heeft geen hechtwortels. Maak een ruim plantgat en meng hier voldoende potgrond of aanplantgrond door heen.

 

Clematis armandii verzorgen

Het snoeien van deze klimmer is niet noodzakelijk, maar mocht het toch nodig zijn, knip de scheuten dan net boven een blad af. Het snoeien kan het beste na de bloei gebeuren. U kunt de jonge scheuten van deze mooie plant richting de juiste plaats vlechten; slinger de twijgen door een gaaswerk of om een draad omhoog. De plant is licht vorstgevoelig. Bij strenge vorst (kouder dan -10 graden Celsius) raden we daarom aan de voet van de plant te beschermen. Een beschutte standplaats uit de wind vindt deze klimplant het meest aangenaam. 

 

Waarom Clematis armandii kopen of Bosrank clematis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een bosrank clematis bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

 

Zorgeloos uw Clematis armandii aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Bosrank clematis en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

 

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Clematis armandii is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

 

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Clematis armandii op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel de bosrank clematis of andere producten dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat. 

 

Bij vragen over uw bestelling, Clematis armandii, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail ([email protected]) voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

 

Veelgestelde vragen over Clematis armandii

Kan Clematis armandii in de schaduw?

Antwoord: Deze groenblijvende clematis is het beste te plaatsen in de zon en of halfschaduw. Als u de Clematis armandii aanplant kunt u het beste aanplantgrond gebruiken. En zorg er voor dat de planten niet nat staan. Als er te veel schaduw is kan het zijn dat de bloei iet minder zal zijn. Dus voor een betere bloei is het beter half schaduw.

 

Hoe lang bloeit Clematis armandii?

Antwoord: Deze wintergroene clematis geeft zijn bloemen in het vroege voorjaar in de maanden maart april en soms als de winter langer koud is in de maanden april mei. De wintergroene clematis geeft geurende bloemen.

 

Hoeveel Clematis armandii per meter?

Antwoord: De wintergroene clematis staat heel graag in humusrijke tuingrond en de groei van de ranken zal een 20 tot 50 cm per jaar zijn. Het groeiseizoen is vanaf maart april tot in de herfst. U plant 1 plant per meter. Mocht u willen combineren met andere klimplanten dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze groeien dan mooi samen door elkaar als u dat wil.

 

Hoe snel groeit Clematis armandii Apple Blossom?

Antwoord: De Clematis armandii 'Apple Blossom' in staat graag in voedzame grond. De Clematis armandii 'Apple Blossom' groeit bij voorkeur tegen een schutting, muur of pergola. De bloemen geuren naar appelbloesem. Clematis armandii 'Apple Blossem' is bij normale winters goed winterhard.

 

Welke bosrank Clematis blijft groen in de winter?

Antwoord: De Clematis armandii 'Apple Blossom' en de andere armandii soorten zijn in de winter groen. De bloeitijd is van deze soorten allemaal in het voorjaar.

 

Hoe snel groeit een Clematis armandii ofte wel wintergroene clematis?

Antwoord: Halfschaduw zon is de beste standplaats voor de Clematis armandii ('Apple Blossom'). Koude wind vinden ze niet zo prettig in de winter. De groei zal ongeveer 20 tot 50 cm per jaar zijn. De bladeren van deze klimplanten draaien zich zelf vast aan gaas.

 

Welke Clematis armandii?

Antwoord: Er zijn verschillen de clematis armandii soorten. Zo is er Clematis armandii 'Apple Blossom', Enham Star, Little White Charm en Hendersonii Rubra. Dit zijn allemaal groenblijvende clematissen.

 

Is bosrank clematis wintergroen?

Antwoord: Niet alle bosrank clematissen zijn wintergroen. Alle armandii soorten blijven in de winter het blad behouden. Andere clematis soorten verliezen in de winter het blad. De clematissen zijn goed te combineren met bijvoorbeeld blauwe regen, toscaanse jasmijn. Deze klimplant hecht zich niet aan de muur vast maar aanbevolen wordt om deze te plaatsen tegen een hekwerk of gaas.

 

Is Clematis bladverliezend?

Antwoord: Niet alle clematis soorten zijn bladverliezend. De groenblijvende clematis soorten zijn vooral de armandii soorten. De Clematis montana en patens soorten verliezen het blad. De bladverliezende soorten verdragen goed snoeien.

 

Welke Clematis is winterhard?

Antwoord: De winterhardheid heeft veel te maken met de standplaats. Graag een beschutte plek uit de koude wind. Daarom houden de clematissen er van om tegen een schutting of pergola te groeien. Omdat de clematis armandii wintergoen is is deze als ze niet beschut genoeg staan wat gevoelig.

 

Wat is de beste Clematis?

Antwoord: Dat is best persoonlijk. Er zijn mensen die kiezen voor bladhoudende soorten maar andere mensen vinden bladverliezend ook mooi. Dit kan ook te maken hebben met de bloemkleur natuurlijk. Clematis armandii 'Apple Blossom' heeft wit/roze bloemen. Terwijl er ook zijn blauwe en roze/rode bloemen zijn in de andere soorten. De Clematis is ook goed te combineren met andere klimplanten bijvoorbeeld klimrozen en vaste planten. De groenblijvende clematis armandii 'Apple Blossom' heeft geurende bloemen. Niet alle clematis soorten hebben geurende bloemen.

 

De clematis is ook goed te combineren met vaste planten. Vermijd felle zon en zorg dat de voet, de wortels van de Clematis bij voorkeur wordt afgedekt met een dakpan of vaste planten. Aan de wortels kunt u het beste aanplantgrond of potgrond gebruiken. Zorg dat de bodem bij droogte voldoende vocht krijgt en de bemesting is het mag een paar keer in het groeiseizoen. De bloei is verschillend van de soorten, ook de bloeitijd van de bosrank clematis is verschillend, variërend van het voorjaar tot zomer. Er zijn zowel klein als grootbloemige soorten bosrank. De klein bloemige soorten maken lange ranken en draaien zich vast met hun bladeren. Een clematis die hard groeit kan men ook in de bomen laten groeien.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.