» Clematis viticella 'Rubra'

Clematis viticella 'Rubra'

Product informatie

Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Donkerrood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Clematis viticella 'Rubra' of Bosrank - Informatie:

Deze Clematis uit de viticella-groep bloeit met donkerrode-bordeauxrode bloemen. Net zoals de montana-soorten is ook Clematis viticella 'Rubra' een sterke klimmer en goede bloeier. Hierdoor is deze Bosrank geschikt om een pergola te bedekken of om tegen een muur te laten klimmen. Ook als bloeiende klimplant in combinatie met een Klimop kan deze Clematis viticella 'Rubra' is mogelijk. Door zijn sterke groei-eigenschappen zal deze tuinplant niet snel het onderspit delven tegen de krachtige Klimop. De bloemen verschijnen in juli tot september.

 

Standplaats:

Clematis viticella 'Rubra' staat het liefst in de zon of halfschaduw, zonder dat de hete zonnestralen op de voet van de plant kunnen komen. Dit is te voorkomen door een lage beplanting rondom de voet van de Bosrank (Lage sedum soorten zijn zeer geschikt) of door bijvoorbeeld een oude dakpan te plaatsen die de zon tegenhoudt.

 

Snoei en onderhoud:

De meningen over het tijdstip van snoeien van de Clematis viticella 'Rubra' verschillen, maar de beste tijd is net na de winter tot in het vroege voorjaar en dan op zo'n 50 cm boven de grond. Deze Bosrank bloeit op jonge scheuten, dus zal hetzelfde jaar in de zomermaanden weer vol op in bloei staan!De Clematis viticella 'Rubra' | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.