Trachelospermum jasminoides

Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Toscaanse jasmijn
Bloeitijd: Juni - Juli en daarna sporadisch
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Productcode: 06-212
Beschrijving

Trachelospermum jasminoides of Toscaanse jasmijn of Sterjasmijn

De oude benaming van deze Toscaanse jasmijn plant is rhyncospermum jasminoides.

Trachelospermum jasminoides is een wintergroene klimplant en wordt ook wel groenblijvende jasmijn genoemd. De heerlijk geurende, witte bloemen zijn stervormig. De hoofdbloei valt in juni en juli, waarna de tuinplant sporadisch nog een bloem geeft tot in de late zomer of in het najaar. Het donkergroene, glanzende zomerblad verkleurt soms in de winter, maar blijft aan de plant en zorgt zo voor een altijd bedekte muur of schutting.

 

Standplaats Trachelospermum jasminoides

Kies voor een warme en beschutte standplaats in de zon of halfschaduw in een voedzame, lichtvochtige bodem. De ranken van de Toscaanse jasmijn zoeken zelf naar objecten om zich aan te hechten. Plaats daarom een raamwerk van bijvoorbeeld draad, hout, gaas of betonijzer tegen de muur. De Toscaanse jasmijn kan ook in een pot tegen de muur op een balkon of terras groeien.

 

Trachelospermum jasminoides snoeien en onderhouden

Snoei in het voorjaar oudere, verhoute takken licht terug, want Trachelospermum jasminoides bloeit op jonge zijscheuten. Pak, als de Sterjasmijn in een pot staat, in de winter de tuinplant goed in om de wortels tegen vorst te beschermen. Dat moet soms, tijdens strenge vorst (meer dan - 10 0 C) ook in de volle grond gebeuren; breng dan een laag van afgevallen bladeren rond de voet van de tuinplant aan en hang, indien nodig, tijdelijk een vliesdoek of oude deken tegen de muur.

 

Indicatie potmaat per hoogte:

Planthoogte 50/80 cm Potmaat: Ø11 cm
Planthoogte 125/150 cm Potmaat: Ø17 cm
Planthoogte 150/175 cm Potmaat: Ø19 cm
Planthoogte 175/200 cm Potmaat: Ø21 cm
Planthoogte 200/250 cm Potmaat: Ø23 cm

 

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant! Daarnaast kan de potmaat ooit afwijken door de vorm van de pot (breed-laag/smal-hoog)Waarom Trachelospermum jasminoides kopen of Toscaanse jasmijn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Toscaanse jasmijn bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Trachelospermum jasminoides aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Toscaanse jasmijn en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Trachelospermum jasminoides is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Trachelospermum jasminoides op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Toscaanse jasmijn dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Trachelospermum jasminoides, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.