Rosa rambler 'Rambling Rosie'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rambler klimroos
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Door ons geleverde hoogte: Keuze afhankelijk
Beschrijving

Rosa 'Rambling Rosie' of Rambler klimroos - Informatie:

Rambling Rosie is een doorbloeiend rambler klimroos en dat zien we niet vaak. Wat is een rambler?, horen we u denken. Ramblers zijn een groep klimrozen die opvallen door een over het algemeen sterke groei en een uitbundige bloei in trossen. Meestal is de bloei intens maar vrij kort. Niettemin zijn deze niet-doorbloeiende ramblers enorm populair. De Rosa 'Rambling Rosie' is een soort die wel doorbloeiend is. Gedurende de hele zomer produceert deze klimplant trossen vol roodgekleurde bloemen. Als een tros is uitgebloeid kunt u deze terugsnoeien. Ook in de groei is deze rambler klimroos wat meer bescheiden dan diverse soortgenoten; de roos kan een hoogte/lengte van 2 tot 3,5 meter halen. Snoei deze klimroos in het voorjaar licht door de zijtakken terug te snoeien. De klimroos 'Rambling Rosie' is een selectie van de veredelaar Jan Spek.

Klimrozen zijn geweldige tuinplanten om bijvoorbeeld een pergola of oud schuurtje mee te laten begroeien. Ook tegen een schutting kan een klimroos prima zijn weg vinden. Help de klimroos altijd met klimmen, hij hecht zichzelf namelijk niet. Een klimroos vraagt niet veel ruimte in uw tuin. Aan een klein stukje grond (losse aarde) heeft hij al genoeg om zich te kunnen ontwikkelen tot een weelderige klimplant. Zorg er wel voor dat de grond voldoende diep is losgemaakt. We bieden een ruim assortiment klimrozen aan op Tuinplantenwinkel.nl

 

Onderhoud van klimrozen vergt een andere aanpak dan bij de andere rozenplanten. Het is niet moeilijk. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van klimrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Potmaat en maatvoering 

Potmaat Afmetingen pot (indicatie)* Geleverde hoogte**
C3 14x14 cm, 3 liter 60/80 cm
C5  18x18 cm, 5 liter 60/80 cm

* De pot kan ooit in vorm afwijken (rond in plaats van vierkant of diep in plaats van breed of andersom)

** Afhankelijk van het seizoen kan de maatvoering licht afwijken (in de winter worden de planten terug gesnoeid)

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de klimroos 'Rambling Rosie' klik hier!De Rosa rambler 'Rambling Rosie' | Rambler klimroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.