» Cotinus coggygria 'Royal Purple' - XL

Cotinus coggygria 'Royal Purple' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Pruikenboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roodbruin
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Cotinus coggygria 'Royal Purple' of Pruikenboom XL-serie - Informatie:

Mooie tuinplant die als solitair het beste tot zijn recht komt. Cotinus coggygria 'Royal Purple'- XL is door zijn rode blad een opvallende verschijning in de tuin. Hij geeft kleur en hoogte aan de border. De boom groeit wat grillig en komt het mooist tot zijn recht als hij mag uitgroeien tot een wat lossere vorm. De bladeren zijn mooi rond. Deze tuinplant bloeit in juni-juli met een zee van lilaroze bloempluimen die samen lijken op een pruik van bloemen: de Pruikenboom.

 

Snoei en onderhoud:

Als deze tuinplant te groot wordt in uw tuin kunt u hem goed snoeien. Knip op het eind van de winter vormverstorende en te lange takken weg. U kunt dan zelfs alle takken flink inkorten. De Pruikenboom zal dan het volgende jaar wel minder bloeien. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.

 

Cotinus coggygria 'Royal Purple' is een bladverliezende tuinplant. Deze Pruikenboom bloeit van juni t/m juli met bruinrode bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 300 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Cotinus coggygria 'Royal Purple' - XL | Pruikenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.