Cotinus coggygria 'Royal Purple'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pruikenboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roodbruin
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Cotinus coggygria 'Royal Purple' of Pruikenboom

Cotinus coggygria 'Royal Purple' komt als solitair het beste tot zijn recht. Deze variant van de Pruikenboom komt het meest voor. Vooral de mooie, eironde, donkere, purperrode bladeren, die in de herfst oranjebruin verkleuren, maken het tot een decoratieve tuinplant. De bloei is onopvallend; de blaadjes van de kleine, groene bloemetjes vallen al snel af, maar de bloemsteeltjes groeien midden in de zomer uit tot pluizige bossen (pruiken).

 

Standplaats Cotinus coggygria 'Royal Purple'

Cotinus coggygria 'Royal Purple' is een van oorsprong mediterrane tuinplant. Geef hem daarom een lichte, beschutte standplaats in de zon of halfschaduw op een kalkhoudende, niet te natte bodem.

 

Cotinus coggygria 'Royal Purple' snoeien en onderhouden

Als de tuinplant te groot wordt in uw tuin, kunt u hem goed snoeien. Knip op het eind van de winter vormverstorende en te lange takken weg. U kunt dan zelfs alle takken flink inkorten. De Pruikenboom zal dan het volgende jaar wel minder bloeien. De leveringshoogte bedraagt 80 tot 100 cm.De Cotinus coggygria 'Royal Purple' | Pruikenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.