» Cotinus coggygria 'Lilla'

Cotinus coggygria 'Lilla'

Product informatie

Nederlandse naam: Pruikenboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roze/rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Purper
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Cotinus coggygria 'Lilla' of Pruikenboom - Informatie:

Leuke en compacte variant van de Cotinus 'Royal Purple' met dezelfde bladkleur. Deze heester springt in het oog met het donkere, purperkleurig blad, dat de tuinplant vanaf het voorjaar tot in het najaar draagt. In de herfst verkleurt het blad nog roder, alvorens het afvalt. De bladkleur van Cotinus coggygria 'Lilla' is goed te combineren met bloeiende, vaste planten en siergrassen. Deze compacte uitvoering maakt nog meer combinaties mogelijk; ook in kleine borders en tuinen. In de zomer verschijnen ook aan deze compacte uitvoering de kenmerkende, pluizige bloemtuilen waaraan de plant zijn naam dankt; deze zijn bronskleurig.

 

Standplaats:

Cotinus coggygria 'Lilla' komt het beste tot zijn recht op een zonnige plek in de tuin. In de schaduw bestaat er een kans dat het blad niet purperkleurig, maar groen kleurt. Geef hem daarnaast wat tuinturf bij het aanplanten. Dit verzuurt de bodem en zorgt ervoor dat de Pruikenboom zich goed thuis voelt.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van Cotinus coggygria 'Lilla' kan het beste aan het einde van de winter of begin voorjaar. Als u meer bloemen wilt is het beter deze tuinplant niet te snoeien of alleen een deel van de takken terug te nemen. Strooi dan ook wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu.De Cotinus coggygria 'Lilla' | Pruikenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.