» Hydrangea macrophylla 'Little Blue'

Hydrangea macrophylla 'Little Blue'

Product informatie

Nederlandse naam: Boerenhortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50/60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Hydrangea macrophylla 'Little Blue' of Dwerghortensia / Mini-hortensia of Boerenhortensia - Informatie: 
De  Boerenhortensia heeft vlezige stengels en een groot, leerachtig blad. Deze tuinplant bloeit van juni t/m september met blauwe bolvormige bloemen. Door het grote bladoppervlak vraagt de Hydrangea macrophylla 'Little Blue' redelijk veel water: een plaats in de halfschaduw of schaduw heeft daarom de voorkeur. Geef bij veel zon of droogte extra water. 
De kleur van de bloemen van de Boerenhortensia hangt ook af van de samenstelling van de bodem: bij zure grond( veel tuinturf) verkleuren de bloemen meer naar blauw; kalkrijke grond zorgt voor een meer roze kleur. 

 

Snoei en onderhoud:

Boerenhortensia's bloeien op oud hout. Bij het snoeien van de tuinplant moet hier rekening mee worden gehouden. Alleen de oude, uitgebloeide takken van het jaar ervoor mogen tot aan de grond worden afgeknipt. De nieuw gevormde scheuten van het vorige jaar gaan dan zorgen voor bloemenpracht in uw tuin. Snoeien kan het beste aan het einde van de winter. De kans op bevriezing van scheuten is dan nagenoeg nihil. Het kan echter gebeuren dat een stevige vorstperiode in het late voorjaar de nieuwe bladknoppen doet bevriezen. De bloemenpracht zal dan iets minder zijn.De Hydrangea macrophylla 'Little Blue' | Boerenhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.