Informatie over prunus avium hedelfinger

De oorsprong van de Prunus avium Hedelfinger

“Een pondje Hedelfinger kersen graag”. Dit bekt niet echt lekker en u kunt zich afvragen waarom deze kersen geen gangbaardere naam hebben gekregen. De naam Hedelfinger is toch logischer dan u zou verwachten, omdat hij is afgeleid van de plek waar hij oorspronkelijk gevonden is. Rond 1900 is deze kersenboom ontdekt in het stadsdeel Hedelfingen in Stuttgart. Gelukkig heeft de ontdekker deze heerlijke kers niet voor zichzelf gehouden, maar gedeeld met de rest van de wereld.

Hoe herken je Hedelfinger kersen?

Een rijpe Hedelfinger kers is donkerrood tot bijna zwart van kleur en is een van de meest gekweekte kersen in Nederland en België. Deze grote en zoete vleeskersen zijn zeer smakelijk en te herkennen aan de afgeplatte vorm. Ze worden vaak gebruikt in desserts en ook ingeblikte kersen zijn regelmatig Hedelfinger kersen. De Duitse naam van deze kers laat niks aan de verbeelding over en is Hedelfingerse Riesenkirsche.

Is een Prunus avium Hedelfinger zelfbestuivend?

Om te zorgen voor veel Hedelfinger kersen aan deze boom is kruisbestuiving nodig. De Prunus avium Hedelfinger heeft het stuifmeel van de bloesem van een Prunus avium Kordia, Regina of Stella nodig. Plant dus een bestuiver in de buurt om zeker te zijn van een grotere kersenoogst. Één Prunus avium Hedelfinger in uw tuin is dus niet voldoende om in Juli veel kersen te kunnen plukken.

Hoe snoei je een Prunus avium Hedelfinger?

Bij het snoeien van een Hedelfinger kersenboom is het de kunst om de kroon open te houden en te zorgen voor niet teveel hoofdtakken. Dit zal de hoeveelheid kersen ten goede komen. Deze kersenboom groeit vooral de eerste jaren snel en dus is het belangrijk om gelijk na de oogst van de kersen de lange dunne takken af te knippen. Zo zorgt u ervoor dat het hout van de Prunus avium Hedelfinger dikker wordt en sneller bloesem vormt. De laagstam en halfstam Hedelfinger zijn geënt op een andere stam om de groei te bevorderen en er voor te zorgen dat de kersen niet te laag aan de boom groeien. Wanneer er lagere takken aan de stam groeien, dient u deze ook weg te knippen om de vorm te behouden.

Een Prunus avium Hedelfinger kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op ons planten- en bomencentrum is het door de grote hoeveelheid Fruitbomen lastig kiezen, maar met een Prunus avium Hedelfinger zorgt u voor de kers op de taart. Omdat deze kersenboom verkrijgbaar is in verschillende formaten vindt u ook een geschikte hoogte voor uw tuin op onze site. Het voordeel van online bestellen op Tuinplantenwinkel.nl is dat we de Prunus avium Hedelfinger bij u thuis af komen leveren.

Om het nog makkelijker te maken, voegt u de benodigde tuinmaterialen toe aan uw bestelling en neemt onze chauffeur deze ook mee. Het uitzoeken van een geschikte standplaats en water geven laten we aan u over. Op onze site vindt u tips over het aanplanten en wij beantwoorden via onze klantenservice graag andere vragen over de Prunus avium Hedelfinger.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.