Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lei kersenboom

De kersenboom of Prunus avium is een veel aangeplante fruitboom. De vruchten rijpen over het algemeen gemakkelijk en zijn erg geliefd vanwege hun heerlijke smaak. De kersen zijn direct van de boom te plukken en te eten of kunnen worden verwerkt in gebak en desserts.

In het voorjaar verschijnt eerst de prachtige witte bloesem. Daarna vormen zich de nog groene vruchten die steeds verder opzwellen. In de zomer rijpen de vruchten, kleuren vaak geel tot donkerrood en krijgen ze hun lekkere smaak. Het blad wil in het najaar soms ook eerst mooi verkleuren voordat deze af valt.

Met een leivorm geniet u van alles wat een kersenboom te bieden heeft, maar dan in een compact formaat. Hiervoor dient u de boom wel te snoeien; anders verliest de leiboom haar vorm.

Lei kersenboom planten en verzorgen

Geef deze lei kers een plek in de zon voor de lekkerste vruchten. Door de zon kunnen de suikers in de vruchten zich goed ontwikkelen. De leiboom kan bijvoorbeeld tegen een zonnige, warme muur geplant worden of als afscheiding gebruikt worden in de tuin. De Prunus groeit het beste op een kalkrijke grond zoals zavel, leem, löss of lichte klei. Verder verlangt hij een goede doorlatende bodem

Wij raden aan om bij het planten aanplantgrond te gebruiken voor een optimale voedingsbodem en aangroei van de boom. Deze voegt u toe aan de bestaande aarde in het plantgat.

Over het algemeen hebben lei kersenbomen weinig last van ziekten en plagen. Soms worden de jonge scheuten geplaagd door bladluizen of rupsen. Dit gebeurt vooral in het voorjaar als de scheuten nog mals en sappig zijn. U kunt dit bestrijden met een luizenmiddel, maar meestal groeit de boom hier gewoon doorheen. Verwijder de eventueel aangetaste en misvormde bladeren nadien.

Lei kersenboom snoeien

Om de vorm van de boom te behouden dient u deze jaarlijks te snoeien. Kersenbomen laten zich het beste snoeien direct na de oogst in de zomer. Snoei wel op een zo koel mogelijke dag. Kies bij voorkeur een bewolkte dag uit. Dit voorkomt brandschade aan het onderliggende blad.

Behoud bij het snoeien een netwerk van hoofdtakken. De zijtakken hiervan snoeit u vervolgens terug tot ongeveer 15 centimeter. Snoei de twijgen af vlak boven een bladoksel (hier zit een knop die vervolgens zal uitlopen).

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.