Prunus avium 'Stella' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kers
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Bigarreau Napoleon, Dönissens Gelbe, Dubbele Meikers, Hedelfinger, Regina, Schneiders Späte Knorpelkirsche, Sylvia
Pluktijd: Juli - Augustus
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Prunus avium 'Stella' - laagstam of Kers 'Stella' - Informatie:

Stella is een relatief nieuw kersenras met een goede productie en zeer smaakvolle stevige vruchten. De vruchten krijgen een rode kleur tijdens het rijpen. In het voorjaar bloeit deze boom met zuiver witte bloemen die geliefd zijn door bijen en andere nectarliefhebbers. De boom krijgt een bolvormige kroon.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Kers 'Stella' is een zelfbestuivende kersenboom. Ook zonder een andere kersenboom in de buurt kan deze fruitboom dus vruchten geven. De bestuiving gebeurd door bijen en andere nectarliefhebbers. Kruisbestuiving met andere kersenbomen verhoogt de productie. Bij de bestuivers onder 'specificaties' vindt u andere kersenvariëteiten in ons assortiment die een kruisbestuiving kunnen bevorderen.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van Prunus avium 'Stella' - laagstam moet in de zomer, meteen na de oogst gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een niet te groot aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de zomer de lange dunne scheuten van de tuinplant weg tot op 10 cm vanaf een dikkere houtige tak. Zo wordt voorkomen dat de fruitboom een te dichte kroon krijgt. De uiteindelijke hoogte van uw tuinplant wordt natuurlijk ook door de snoei bepaald. Let op de ruimte die de Kers 'Stella' in uw tuin inneemt; bovendien zijn bij een lagere tuinplant de kersen gemakkelijker te plukken.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus avium 'Stella' - laagstam | Kers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.