Boompaal - 150 cm + boomband

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Inhoud: Boompaal 150 cm + boomband
Toepassing: Verankeren nieuwe geplaatste boom
Hoofdbestanddelen: Hout - rubber
Gebruiken bij: Leibomen - Small-serie, Leibomen - Halfstam, laagstam (lei-)fruitbomen, halfstam (lei-)fruitbomen
Beschrijving

Boompaal 150 cm + boomband - Informatie:

De boompaal van dit product heeft een lengte van 150 centimeter en is daarom alleen geschikt voor kleine bomen (halfstam/laagstam). We raden deze boompaal aan bij leibomen uit de Small-serie, laagstam (lei)fruitbomen en halfstam (lei)fruitbomen. Voor grotere (lei-)bomen raden we aan te kiezen voor een boompaal van 200 cm.

Een boompaal geeft een nieuwe boom de eerste jaren stevigheid bij harde wind. Hij zorgt ervoor dat de boom niet omwaait, maar ook dat de nieuwe aangroei van wortels niet onderbroken wordt. Wanneer de kroon van een nieuw aangeplante boom in de wind heen en weer beweegt, beweegt de kluit in de grond ook. Deze beweging kan ervoor zorgen dat de nieuwe dunne haarworteltjes breken. Een boompaal zorgt ervoor dat dit bewegen tot een minimum wordt beperkt. 

Plaatsen van een boompaal:
De boompaal komt net naast de kluit van de boom te staan. De paal is 150 cm lang. Voor voldoende stevigheid, moet de paal voor ongeveer 1/3e deel in de grond komen te staan. Het beste kunt u het gat voor de boompaal met een grondboor maken. Wanneer de paal in de grond staat, de grond rondom de paal goed aanduwen en de paal met een paar ferme slagen van een grote hamer vast slaan.

De boompaal staat het beste aan de westzijde van de boom. Uit deze richting komt meestal de harde wind. De westzijde is die kant waar de zon onder gaat. 

Boomband:
De boomband zorgt voor een juiste verbinding tussen de boompaal en de boom. Het vlak van 3,5 cm zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk, zodat de boomband niet in de boom kan snijden. 

Gebruik de boomband niet om de boom nog recht te trekken. De boom moet uit zichzelf al recht staan. Bevestig de boomband aan de boompaal d.m.v. een paar spijkers of schroeven. (U krijgt twee spijkers meegeleverd van ons)De Boompaal - 150 cm + boomband | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.