Juglans regia - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Walnoot of Okkernoot
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Oktober
Beschrijving

Juglans regia - halfstam of Walnoot in halfstam formaat - Informatie:

De Okkernoot of Walnoot is een bekende en veel aangeplante fruitboom. De boom kan behoorlijk groot worden, maar dit duurt wel een flink aantal jaren. Deze jonge notenboom in halfstam-formaat vertakt al vanaf 80 - 120 centimeter. Uiteindelijk kan de boom wat betreft de hoogte net zo groot worden als een hoogstam-formaat walnotenboom. Een notenboom weert vliegen en andere insecten van uw terras door een stofje in de bladeren. Let op; het kan enkele jaren duren voordat u noten kunt oogsten van de Juglans regia. Geef hem de tijd. In het voorjaar bloeit een volwassen boom met zwart-groene slierten die vrij snel afvallen. Bestuiving gebeurt door middel van pollen die zich met de wind mee laten voeren. In het najaar zijn de vruchten rijp wanneer deze van de boom vallen. Een notenboom is goed winterhard.

 

Standplaats:

De Juglans regia staat het beste op een open en lichte plaats in een voedselrijke, licht vochtige, waterdoorlatende bodem, die niet te zurig is. 

 

Snoei en onderhoud:

Juglans regia staat het liefst in een goed waterdoorlatende, voedselrijke bodem. Snoei van een Walnoot kan enkel in de herfstperiode wanneer zijn blad begint te kleuren of aan het vallen is. Daarvoor of daarna snoeien kan funest zijn voor een notenboom. Deze tuinplant kan veel sapstroom verliezen en hieraan overlijden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Juglans regia - halfstam | Walnoot of Okkernoot koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.