U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Epimedium rubrum | Elfenbloem | Tuinplantenwinkel.nl

Epimedium rubrum

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Elfenbloem
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Epimedium rubrum of Elfenbloem

Epimedium rubrum (= rood) is een polvormende, bodembedekkende vaste plant voor schaduw en halfschaduw plaatsen. Deze wintergroene tuinplant heeft decoratief blad, dat in de lente roodbrons, in de zomer groen en in de herfst rood kleurt. De roze bloemen zitten in trossen bij elkaar en lijken wat op orchideeën. Ze bestaan uit rode bloemblaadjes met geelwitte kelkblaadjes. De bloeittijd is vroeg en tamelijk kort. 

 

Standplaats Epimedium rubrum

Geef Epimedium rubrum een humusrijke, vochtige, doorlaatbare bodem liefst op een wat beschutte schaduwrijke standplaats. In de zon alleen als de grond vochtig blijft. 

 

Epimedium rubrum snoeien en onderhouden

Omdat Elfenbloem al vroeg in het voorjaar bloeit, moeten alle oude plantenresten aan het einde van de winter worden weggehaald, zodat frisse, jonge scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. De bodem af en toe verrijken door wat bladhumus (compost) tussen de tuinplanten te strooien. Door te 'scheuren' wordt Elfenbloem verjongd: uitspitten, delen afsteken en het beste stuk opnieuw planten.De Epimedium rubrum | Elfenbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.